Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Αυτοί αγάπησαν τον Χριστό ή τον χρυσό; - Βίντεο

3 σχόλια
Ομιλία Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη με θέμα:

"ΑΥΤΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ Ή ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ;"

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως Αθηνών, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012.3 Responses so far.

  1. Αγαπητέ Γέροντα ,νιώθω ότι πιθανόν είστε όντως ένας πνευματικός ηγέτης και πιθανόν (λόγω ότι δε σας ξέρω προσωπικά) αρκετά οξυδερκής. Καταλαβαίνω ότι το βήμα της εκκλησίας είναι ένα μέσο ώστε να προσπαθήσετε να μας αφυπνίσετε , δε παύει όμως να είστε σε ένα σύστημα σάπιο (όμως δε θα επεκταθώ σε αυτό το θέμα τώρα διότι δεν είναι αυτός ο σκοπός μου γιατί πιστεύω ότι εσείς τα ξέρετε καλύτερα). Προτού προχωρήσω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν ανήκω σε καμία αίρεση. Η ανάγκη να σας γράψω ήρθε από την ομιλία σας όπου μου έφερε στη μνήμη ένα γεγονός. Στη Τέλενδο υπάρχει ένα εκκλησάκι της Παναγιάς όπου εκκλησιάζει 35 κάτοικους αυτού του μικρού τόπου. Κάποια στιγμή λοιπόν με παρακάλεσε η πεθερά μου να παρευρεθώ στον Κυριακάτικο εκκλησιασμό. Πήγα και συνέβησαν τα εξής παράλογα.Για μία ώρα ο "παπάς" λειτουργούσε αλλά όχι στη καθομιλουμένη με αποτέλεσμα να μη καταλαβαίνει κανείς τίποτα (ξέρω απομακρυνθήκαμε από τη γλώσσα μας αλλά αυτό είναι μία άλλη κουβέντα) και παρατήρησα ότι ήταν και σαν υπνωτισμένοι και ξαφνικά ο "παπάς" αρχίζει να μιλάει "ελληνικά" και λέει τα εξής: ο Χριστός θέλει εθελοντές στρατιώτες (υπακοή χωρίς κρίση δηλαδή) θέλει οπαδούς (κάτι που έχουν οι ομάδες ποδοσφαίρου πχ που δε χρειάζεται να υπάρχει κάποιος λόγος ιδιαίτερος για να την υποστηρίζουν) που όπως καταλαβαίνετε αυτά τα λόγια με έκαναν να φύγω αμέσως. Κατά το τέλος της λειτουργίας καθίσαμε όλοι παρέα όπου αν βρίσκετε ενδιαφέρον την ιστορία αυτή θα χαρώ πολύ να συνεχίσω. Αυτός ο πρόλογος έγινε για το κήρυγμα που κάνατε με την ιστορία του Αβραάμ, δε πιστεύω ότι ο Θεός θέλει άβουλα πλάσματα κοντά του και σίγουρα θέλει εκείνους που θα τον ακολουθήσουν να έχουν πλήρη συνείδηση. Επίσης η επαφή με το Θεό δεν έρχεται μέσω "αντιπροσώπων" αλλά με τη ψυχή και γιαυτό είναι πανταχού παρών. Η εκκλησία θα έπρεπε να έχει το ρόλο του καθοδηγητή και όχι του εξουσιαστή. Ο αφορισμός είναι μια επινόηση των παπικών κύκλων και κατά με είναι βλασφημία. Ο χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία αλλά η μετάδοση της αλήθειας. Δε λατρεύουμε τη μορφή αλλά την έννοια. Θα κλείσω εδώ γιατί ίσως έγινα κουραστικός.
    Αν σας κράτησε το ενδιαφέρον και φτάσατε ως εδώ :-) θέλω να σας ευχαριστήσω για το χρόνο σας και πραγματικά θα ήθελα να γνωριστούμε κι από κοντά.

  2. odis says:

    Θερμή παράκληση!!! ας τοποθετηθεί μικρόφωνο δημοσιογραφικό κοντινής λήψης στης ομιλίες του πατρός Νεκταρίου στην Αγία Μαρίνα, μήπως και σταματήσει αυτός ο αντίλαλος του ναού, θερμή παράκληση!! είναι κρίμα να μην ακούγονται οι ομιλίες καθαρά και να μην μπορεί ο κόσμος να της παρακολουθεί από ραδιοφώνου που μεταδίδονται.

  3. odis says:

    Θέλω να τονίσω ότι προς το παρόν μεταδίδονται μόνο οι ομιλίες που γίνονται στο μοναστήρι Αγίου Αυγουστίνου Ιππωνος και Σεραφείμ του Σαρώφ λόγο της καλής ακουστικής που έχουν, εύχομαι σύντομα να διορθωθεί το πρόβλημα της ακουστικής και στην Αγία Μαρίνα.

Leave a Reply

 
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here