Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Τρικόρφου Φωκίδος - Ομιλία Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη


Όπως και εχθές στον πανηγυρικό Εσπερινό πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Τρικόρφου Φωκίδος, έτσι και σήμερα το πρωί πλήθος κόσμου κατέφθασε στην Ιερά Μονή για να τιμήσει τον Άγιο Νεκτάριο Επίσκοπο Πενταπόλεως.


Εκτός από τους πιστούς που ήρθαν από διάφορες πόλεις, Αθήνα, Πάτρα, Ναύπακτο, Αγρίνιο, Πύργο, Αίγιο, Λαμία, Θήβα κ.α. για να τιμήσουν τόσο τον Άγιο Νεκτάριο όσο και τον Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη, παρευρέθηκαν και οι άρχοντες του τόπου του Νομού Φωκίδος.


Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στο καλαίσθητο Βυζαντινό Καθολικό της Μονής, όπου προεξήρχε ο εορταζόμενος Γέροντας Νεκτάριος, μαζί με ιερομονάχους από την συνοδεία του, αλλά και από ιερείς από την γύρω περιοχή.


Ο κόσμος όπως και στον Εσπερινό της προηγούμενης ημέρας, έτσι και σήμερα προσκύνησε τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, το κομποσχοίνι και τα γυαλιά του Αγίου, που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή ως κειμήλια.


Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας καθώς και τα Ιερά Κειμήλια του Αγίου Νεκταρίου. Ενώ μετά το τέλος της λιτανείας ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τους προσκυνητές.


Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες καθώς και η ομιλία του Γέροντα Νεκταρίου.