ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ


Ο Ευαγγελιστής Λουκάς, μας λέγει, ότι προ της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου θα υπάρχει επί της γης μεγάλη στενοχώρια και φόβος και αμηχανία, οι άνθρωποι θα αποψυχούν βλέποντας όλα αυτά από τον φόβο και από την αναμονή ότι θα πέσουν στην γη μεγάλες συμφορές και καταστροφές. «…Και επί της γης συνοχή εθνών εν απορία ηχούσης θαλάσσης και σάλου, αποψυχόντων ανθρώπων από φόβον και προσδοκίας των επερχομένων τη οικουμένη…» (Λουκά κα’ 25-26).

Και ερωτούμε τώρα εμείς. Μήπως η αγωνία και ο φόβος των σημερινών ανθρώπων, τώρα το 1984 από ένα πυρηνικό όλεθρο δεν κυριαρχεί στα πρόσωπα και στις καρδιές όλων μας; Μήπως όλοι δεν φοβόμαστε και δεν λέμε ότι τα διεθνή θέματα, δεν πηγαίνουν καλά, ενώ ζούμε καθημερινά με τον κίνδυνο ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου;

Όσο ο καιρός πλησιάζει, τόσο η αγωνία των ανθρώπων και ο φόβος θα αυξάνει.
Ούτε λοιπόν αυτή η αγωνία και αυτός ο φόβος είναι τυχαίος. Είναι και αυτό, μια ακόμα εκπλήρωση ενός εκ των σημείων των καιρών.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη
«Πότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας»
Εκδόσεις Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ 1984


Εάν αυτά έγραφε ο Γέροντας το 1984 τι θα μπορούσαμε να πούμε εμείς σήμερα μετά από 30 χρόνια περίπου;
Τίποτα άλλο εκτός από το να επαναλάβουμε το λόγια του Γέροντα ότι: «Όσο ο καιρός πλησιάζει, τόσο η αγωνία των ανθρώπων και ο φόβος θα αυξάνει.»