Ο μοναχός Νεκτάριος Μουλατσιώτης χειροτονήθηκε ιεροδιάκονος - Πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Δυο νέες χειροτονίες στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος τέλεσε σήμερα Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Αθηναγόρας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αμφίσσης.

Ο μοναχός Νεκτάριος Μουλατσιώτης χειροτονήθηκε διάκονος και ο π. Παναγιώτης Φατούρος από διάκονος χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος.

Ο ιεροδιάκονος Νεκτάριος Μουλατσιώτης είναι υιός του Ιωάννου Μουλατσιώτη κατά σάρκα αδελφού του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη και μονάζει στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος.
Ο Πρεσβύτερος Παναγιώτης Φατούρος υιός του πατρός Ιωάννου Φατούρου κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Αθηναγόρας ο οποίος συμπλήρωσε φέτος 25 χρόνια θεαρέστου διακονίας στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος, την τελευταία διετία έχει χειροτονήσει περισσότερους από 15 νέους κληρικούς.

Χειροτονητήριος Λόγος 11/12/2011

Σεβασμιώτατε τίμιε πάτερ και Δέσποτα,
Μεγάλωσα μέσα σε μια χριστιανική οικογένεια και εκ βρέφους δέχθηκα τις άγιες επιρροές της Ορθοδόξου Πίστεώς μας, οι οποίες οδήγησαν τα βήματά μου σήμερα ενώπιόν Σας, ενώπιον του Αρχιερέως και αρχιθύτου της Εκκλησίας της Φωκίδος.
Ενός Αρχιερέως που για 25 χρόνια ποιμαίνει θεάρεστα τη ποίμνη του Χριστού.

Η αγάπη Σας προς την Ορθόδοξη Πίστη, η αγάπη Σας προς το Ιερατείο μας, η αγάπη Σας προς τον Ορθόδοξο Μοναχισμό μας, καθώς και οι αρετές της διάκρισης, της αγάπης, της αφιλαργυρίας και της ταπεινώσεως, στολίζουν ως αστέρες φωτεινοί την ψυχή Σας και την διακονία Σας.

Δι’ αυτό και ευγνωμονώ τον Πανοικτίρμονα Θεό που εν τη απείρω συγκαταβάση Του, με αξιώνει να λάβω τον Α’ βαθμό της Ιερωσύνης, από τας τιμίας χείρας ενός τέτοιου Ιεράρχου.

Κατά χρέος και καθηκόντως ευγνωμονώ και Εσάς Σεβασμιώτατε, που δεχθήκατε να θέσετε τας αγίας χείρας Σας, προς χειροτονία εμού του ελαχίστου.
Αποτελείτε δι’ εμέ πρότυπο κληρικού και Επισκόπου και ζητώ ταπεινά τας αγίας και θεοπιθείς ευχάς Σας, προς ενίσχυση εις το έργο της διακονίας που σε λίγο θα εισέλθω.

Εκ της θέσεως αυτής εκφράζω τας ευχαριστίας μου προς τους γονείς και τα αδέλφια μου, καθώς και τη Μοναστική Αδελφότητα στην οποία συγκαταλέγομαι και παρακαλώ όλους να μην παύσουν να προσεύχονται δι’ εμέ τον ταπεινό και ανάξιο δούλο του Κυρίου.

Σεβασμιώτατε,
Παραδίδω τον εαυτό μου και την ψυχή μου στα άγια χέρια Σας, ως υπεύθυνος Επίσκοπος ψυχών και σωμάτων να οδηγήσετε και εμέ εις την Πύλη του Παραδείσου.

Παρακαλώ εισερχόμενος σε λίγα λεπτά εντός του Ιερού Βήματος, να μου μεταδώσετε δια της επιθέσεως των αγίων Σας χειρών επί της κεφαλής μου, τον Α’ βαθμό της Ιερωσύνης δια του Παναγίου και Τελεταρχικού Πνεύματος.

Εύχομαι δε ταπεινά, να ζείτε και να ποιμαίνετε ημάς και όλη τη Φωκίδα έως βαθυτάτου γήρατος.

Πολλά τα έτη Σας.

.