Τιμητική βράβευση στον π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη και την Ιερά Μονή Τρικόρφου - Φωτογραφικό υλικό

Ο Σύλλογος των Αιτ/νων της Πάτρας «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» σε εκδήλωση που διοργάνωσε στις 28 Ιανουαρίου 2012, βράβευσε για τον θρησκευτικό τουρισμό, την μεγάλη κοινωνική και ιεραποστολική δράση τα μοναστήρια της ευρύτερης περιοχής, καθώς και άτομα του λαού και της καθημερινότητας με ουσιαστικό έργο.

Αρχικά η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της πίττας από τον καλλικέλαδο π. Απόστολο Ζαφείρη, με την συνοδεία της ψαλμωδίας των μοναχών της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου και της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος.

Έπειτα ξεκίνησαν οι βραβεύσεις των Ιερών Μονών, αρχικά με την Ιερά Μονή Παναγίας της Βαρνάκοβας για την προσφορά της Μονής στον θρησκευτικό τουρισμό, καθώς και της ηγουμένης Θεοδοσίας μοναχής. (Να σημειωθεί ότι η ηγουμένη απουσίαζε από την εκδήλωση και εκπρόσωπος της Μονής παρέλαβε την τιμητική διάκριση). Ακολούθησε η βράβευση στον π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη, ηγούμενο και κτήτορα της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος, για τον θρησκευτικό τουρισμό της περιοχής, καθώς και για την μεγάλη κοινωνική και ιεραποστολική δράση της εν λόγω Ιεράς Μονής.
Στην συνέχεια ακολούθησε η βράβευση στον κτήτορα και ηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου π. Σπυρίδωνα Λογοθέτη.

Ο κόσμος μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης χειροκρότησε την κίνηση αυτή του Συλλόγου, αλλά και του προέδρου αυτού κ. Ιωάννη Πορφύρη, για την βράβευση των Ιερών Μονών και οι ομιλητές εξήραν τη σημασία του έργου των Ιερών Μονών, στον τομέα της ιεραποστολής, της κοινωνικής προσφοράς, της οικονομικής προσφοράς, αλλά και του θρησκευτικού τουρισμού.
 
Οι φωτογραφίες είναι από το http://studionafpaktos.blogspot.com