Ο Μητροπολίτης πρ. Ντανιέσκ κ. Αλύπιος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή μας (Φωτογραφικό υλικό)

Τον μήνα Φεβρουάριο ο Μητροπολίτης πρ. Ντανιέσκ κ. Αλύπιος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή μας, όπου φιλοξενήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι, τον μήνα Σεπτέμβριο του 2011, ο Γέροντας Νεκτάριος με έγγραφη εντολή του Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Αθηναγόρα ταξίδεψε στην Ουκρανία για να επισκεφθεί τον Μητροπολίτη κ. Αλύπιο, ο οποίος θα του έδινε κατόπιν επισήμου αλληλογραφίας μετά της Ιεράς Μητροπόλεώς μας τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ.

Ο Μητροπολίτης πρ. Ντανιέσκ κ. Αλύπιος τον περασμένο Σεπτέμβριο με πολύ αγάπη υποδέχθηκε και φιλοξένησε τον Γέροντα Νεκτάριο με τους πατέρες από τη Μονή μας. Κατά την αποχώρηση του Γέροντα Νεκταρίου από το Μοναστήρι του Μητροπολίτη κ. Αλυπίου, ο Γέροντας Νεκτάριος έκανε πρόσκληση στον Μητροπολίτη Αλύπιο να έλθει στην Ελλάδα και να επισκεφθεί την Ιερά Μονή μας.

Ο Σεβασμιώτατος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και τον Φεβρουάριου του 2012 έφτασε στην Ελλάδα και επισκέφθηκε την Ιερά Μονή μας.
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς έγινε η υποδοχή του κ. Αλυπίου στην Ιερά Μονή μας, ενώ την ώρα που έφτασε χτυπούσε χαρμόσυνα το Καμπαναριό της Μονής. Όλοι οι πατέρες της Ιεράς Μονής υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά και αγάπη τον Μητροπολίτη, όπου το όνομά του θα γραφτεί στο ιστορικό της Ιεράς Μονής μας, ως δωρητής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ.

Ο Μητροπολίτης κ. Αλύπιος ευχαρίστησε για την Αβραμιαία φιλοξενία της Ιεράς Μονής μας και μάλιστα ζήτησε με την πρώτη ευκαιρία να επισκεφθεί και πάλι το Μοναστήρι μας για περισσότερες ημέρες.
Το διάστημα που έμεινε εδώ στην Ιερά Μονή μας, πολύς κόσμος τον επισκέφθηκε για να πάρει την ευχή του. Τέλος τις ημέρες που έμεινε στην Ελλάδα, επισκέφθηκε και άλλα προσκυνήματα όπως Μετέωρα, Άγιο Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα, Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα, Άγιο Εφραίμ Νέας Μάκρης και πολλά άλλα.

Δημοσιεύουμε αναμνηστικές φωτογραφίες από την επίσκεψη στη Μονή μας και την παραμονή του στην Ελλάδα του Μητροπολίτη κ. Αλυπίου.
 


Φωτογραφίες από την Ιερά Μονή μας
Η στιγμή που έφτασε στην Ιερά Μονή.
Μπαίνοντας στο Καθολικό της Μονής για να προσκυνήσει.
 

 
Δίπλα από την εφέστιο Εικόνα της Παναγίας της Τρικορφιώτισσας που βρίσκεται στο Καθολικό της Ιεράς Μονής μας
 
 
 
 
 
Στιγμιότυπο από τους πιστούς που ήρθαν στην Ιερά Μονή μας για να πάρουν την ευχή του Σεβασμιωτάτου
 
 
 
 

Αναμνηστική φωτογραφία με τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής μας π. Νεκτάριο
 
 
Στιγμιότυπα από τους εξωτερικούς χώρους της Ιεράς Μονής μας
 
 
 
 
 
 
 
 
Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών στο Αίγιο. Ο Σεβ. προσκυνά τεμάχιο ιερού λειψάνου του οσίου Λεοντίου
 
 
Ο Σεβ. στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας της Τρυπητής στο Αίγιο.
 
 
Επίσκεψη του Σεβ. στον Άγιο Ανδρέα Πατρών. Προσκυνώντας τμήμα από την Κάρα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα.
 
 
Ο Σεβ. προσκυνά το ιερό λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα
 

Από την επίσκεψη του Σεβ. στα Μετέωρα
 
 
 
 
 
Προσκύνημα στην Αίγινα, στον Άγιο Νεκτάριο
 
 
Το δωμάτιο όπου έμενε ο Άγιος Νεκτάριος. Μπροστά από το κρεβάτι του Αγίου Νεκταρίου
 
 
Προσκύνημα στο Ιερό Λείψανο του Αγίου Νικολάου Πλανά που βρίσκεται στον Άγιο Ιωάννη Βουλιαγμένης