Εσπερινός της Αγάπης στην Ι. Μονή Τρικόρφου 2012 - Βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό με 63 φωτογραφίες

Την Κυριακή 15/4/2012 το απόγευμα 6:30 μ.μ. τελέστηκε σε αναστάσιμο κλίμα ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου Γέροντος Νεκτάριου Μουλατσιώτη.

Αρκετός κόσμος παρευρέθηκε στον Εσπερινό της Αγάπης όπως κάθε χρόνο, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Στον Εσπερινό της Αγάπης έψαλλε ο χορός των μοναζουσών της Γυναικείας Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Φανουρίου Τρικόρφου Φωκίδος, μαζί με την Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Μόνικα, πνευματικά τέκνα του Γέροντα Νεκταρίου.
Επίσης στον Εσπερινό της Αγάπης συμμετείχε και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Διώτης.

Κατά το τυπικό της Ιεράς Μονής μας, ο Καθηγούμενος, οι Ιερείς και οι Διάκονοι ντύνονται με τα ιερά άμφια στο Συνοδικό της Μονής και με πομπή μαζί με τους υπολοίπους μοναχούς, πηγαίνουν προς το Καθολικό της Μονής για την έναρξη του Εσπερινού της Αγάπης. Κατά την ώρα της πομπής χτυπούν χαρμόσυνα και οι 62 καμπάνες του μεγάλου καμπαναριού με τα 400 σήμαντρα και τις 62 καμπάνες.

Μετά το τέλος του Εσπερινού πάλι με πομπή ο Γέροντας, Ιερείς και Διάκονοι, πηγαίνουν στον τάφο του κ. Παναγιώτη (κατά σάρκα πατέρα του Γέροντα), όπου τελείται το αναστάσιμο μνημόσυνο, αλλά και να του αναγγείλουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως. Χριστός Ανέστη!!!

Παρακάτω δείτε στιγμιότυπα βίντεο και φωτογραφίες από τον Εσπερινό της Αγάπης.

Πηγή άρθρου: Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος