Ο Γέροντας Νεκτάριος στα Ιεροσόλυμα - Πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος, διοργάνωσε προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους, την εβδομάδα της Διακαινησίμου. Ο Γέροντας Νεκτάριος μαζί με μοναχούς της Μονής συνόδευαν το ελληνικό γκρούπ στα Ιεροσόλυμα. Οι προσκυνητές ήταν από διάφορα μέρη της Ελλάδας: Αθήνα, Πάτρα, Ναύπακτο, Κύθνο, Σέρρες κ.α.

Το προσκύνημα διήρκησε 8 ημέρες όπου περιλάμβανε και την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Σινά.

Παρακάτω θα δείτε μερικές φωτογραφίες από τους Αγίους Τόπους.


Στην Ιερά Μονή Αγίας Άννης.Στο Όρος Θαβώρ, στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως.
Με τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής π. Ιλαρίωνα.Στον Ιορδάνη Ποταμό.
Ο Γέροντας τελεί την ακολουθία του αγιασμού.Στο σπίτι της Μάρθας και της Μαρίας αδελφών του Λαζάρου.Πηγαίνοντας προς την Ιερά Μονή Χοτζεβά.

Ιερά Μονή Χοτζεβά.
Μπροστά από το σπήλαιο όπου έζησε ο προφήτης Ηλίας, όπου τον τάϊζε το κοράκι.Το πραγματικό σημείο όπου βαπτίστηκε ο Κύριός μας στον Ιορδάνη Ποταμό από τον Ιωάννη.Στο Σαραντάριο Όρος, μαζί με τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής π. Γεράσιμο.


Στην περιοχή της Σαμάρειας. Στο Φρέαρ του Ιακώβ, εκεί όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Σαμαρείτιδα. Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής που βρίσκεται στο Φρέαρ του Ιακώβ, π. Ιουστίνος.Το Ιερό Λείψανο του Αγίου μάρτυρος Φιλουμένου. Προηγουμένου της Ιεράς Μονής.Στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.Στην Ιερά Μονή των Ποιμένων.
Ο Γέροντας Νεκτάριος με τον Ηγούμενο της Μονής π. Ιγνάτιο.Στην Βηθλεέμ. Στο ιερό σπήλαιο της Γεννήσεως του Ιησού Χριστού.

Στο Όρος των Ελαιών.
Στον Τάφο της Παναγίας.
Η Εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας.


Μπροστά από τον τάφο της Παναγίας. Ο Γέροντας έξω από την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Σινά.