Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την Πανήγυρη της Ιεράς Μονής μας, επί τη εορτή του Αγίου Αυγουστίνου επισκόπου Ιππώνος

Στις 14 και 15 Ιουνίου εόρτασε πανηγυρικά η Ιερά Μονή μας τον πρώτο εκ των δυο αγίων της, τον Άγιο Αυγουστίνο καθώς και την μητέρα του, Αγία Μόνικα. Εκατοντάδες πιστοί από διάφορα μέρη και χωριά του νομού μας, αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας κτλ. τίμησαν την ιερά μνήμη τους.
 
Τους Αγίους μας τίμησε και ο εξ Αμερικής προερχόμενος πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Μαξίμοβιτς.
Ο Γέροντάς μας θέλοντας να τιμήσει τον Καθηγούμενο π. Μελέτιο, του έδωσε τα πρωτεία κατά την Θεία Λειτουργία.
 
Ο Γέροντας Νεκτάριος στις ομιλίες του αναφέρθηκε στον Άγιο Αυγουστίνο, τον μεγάλο άγιο της μετανοίας και των δακρύων, αλλά και την μητέρα του την Αγία Μόνικα και το πώς κατόρθωσε η αγία αυτή γυναίκα να αλλάξει τόσο την ζωή του υιού της Αυγουστίνου, όσο και του συζύγου της Πατρικίου και να τους φέρει κοντά στον Χριστό.
Στις ομιλίες του ο Γέροντας Νεκτάριος τόνισε ότι το έθνος μας ξέφυγε από τις ελληνορθόδοξες παραδόσεις μας και την Ορθόδοξη πίστη μας, δι’ αυτό και χαροπαλεύει τώρα με τους δαίμονες της Ευρώπης.
 
Μόνο μια μετάνοια σαν του Αγίου Αυγουστίνου μπορεί να μας σώσει, είπε ο Γέροντας Νεκτάριος και έκλεισε τις ομιλίες του, τονίζοντας ότι αυτό που εμείς χάσαμε την Ορθοδοξία μας, την βρίσκουν τώρα οι Αμερικάνοι, οι οποίοι βλέπουμε φορούν με τιμή και το ελληνορθόδοξο ράσο του Ορθοδόξου Μοναχού και κληρικού δεχόμενοι την Ορθοδοξία ως τη μόνη γνήσια χριστιανική πίστη, αν και είναι γνήσιοι Αμερικανοί και όχι Ελληνοαμερικανοί, ακούμε να ομιλούν την Ελληνική γλώσσα και να κτίζουν Ορθόδοξα Μοναστήρια με μοναχούς Αμερικανούς.
Βρίσκονται στην Ελλάδα, διότι θέλουν να μάθουν το Ορθόδοξο τυπικό του Μοναχισμού, δι’ αυτό και περνούν από τα Μοναστήρια μας και στο τέλος θα βρεθούν και στο Άγιον Όρος.
 
Ο Γέροντας Μελέτιος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Μαξίμοβιτς Καλιφόρνιας είναι θεολόγος και ψυχίατρος με ειδικότητα στην θεραπεία των αλκοολικών και προσκαλείται σε διεθνή συνέδρια ιατρικά για ομιλίες και διαλέξεις.