Τίμησαν τον Άγιο Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο - 44 Φωτογραφικά στιγμιότυπα

Μέσα σε ατμόσφαιρα μοναστηριακής κατάνυξης και με τις προσευχές όλων στραμμένες στο Θεό, για να την κατάπαυση της πυρκαγιάς που κατάκαιε το απέναντι  της Μονής Παναχαϊκό όρος, εορτάστηκε η ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ στην ομώνυμη Του μονή στο Τρίκορφο Δωρίδας, στην οποία φυλάσσονται και Ιερά λείψανα Του.


Με την άδεια και ευλογία του ποιμενάρχου της περιοχής  Μητροπολίτου Φωκίδος Αθηναγόρα, των λατρευτικών εκδηλώσεων προέστει ο εκ της πλησιοχώρου Ναυπάκτου καταγόμενος,  Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας Πολύκαρπος.

Στον εσπερινό προσήλθαν και έλαβαν μέρος ο Γενικός Αρχιερατικός επίτροπος Φωκίδος Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Καραγιάννης με κληρικούς της περιοχής καθώς και εξ Αθηνών ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου μετά του Συγκέλλου Αγαθαγγέλου Καρκαγκέλη καθώς και ο πολιός Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Διώτης. Συμπροσευχήθηκαν ακόμα τα παιδιά που φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις της μονής, οι δημοτική άρχοντες ο πρόεδρος του Τρικόρφου Σπυριδων Κακογιαννης και πλήθος πιστών που ανηφόρισαν μέχρι το Τρίκορφο τιμώντας τον μεγάλο όσιο της Αγίας Ρωσίας.

Ο Μητροπολίτης Πολύκαρπος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην χαρά που θα πρέπει να έχουμε οι Χριστιανοί μέσα από την ταπείνωση και την ιλαρότητα που ήταν χαρακτηριστικό γνώρισμα του Οσίου Σεραφείμ που πάντα χαιρετούσε τον κόσμο λέγοντας «Χριστός Ανέστη χαρά μου». Αναφερόμενος δε στο ηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Μουλατσιώτη, είπε πως τον θυμάται από τα φοιτητικά του χρόνια στην Θεολογική σχολή με την Ιεραποστολική δράση του εντός της σχολής, λέγοντας πως σε μια εποχή που τα πολιτικά κόμματα διαφέντευαν στα πανεπιστήμια ανάμεσα στα περίπτερα προβολής των απόψεων τους, ένας νεαρός κληρικός έστηνε για πρώτη φορά το δικό του πάγκο για την διάδοση στους φοιτητές  ιεραποστολικών φυλλαδίων και χριστιανικών βιβλίων.

Την ημέρα της εορτής ο Μητροπολίτης Ισπανίας χοροστάτησε στον όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία χειροτονώντας εις πρεσβύτερον  τον διάκονο της Μονής π. Ιωσήφ Φωτάκη, απονέμοντας του και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου. Στην Θεία Λειτουργία  συμμετείχαν Πατέρες της μονής και της Μητροπόλεως  Ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Τιμίων Λειψάνων του Οσίου Σεραφείμ εντός της Μονής  καθώς και μοναστηριακή τράπεζα στην οποία παρακάθισαν και όλοι οι προσελθόντες πιστοί.
Συντάκτης άρθρου: Romfea.gr