Ο Γέροντας Νεκτάριος για προσκύνημα στο Άγιον Όρος - Βίντεο και φωτογραφικό υλικό

Στο Άγιον Όρος μετέβη για προσκύνημα, ακόμα μια φορά ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης μαζί με πατέρες της Ιεράς Μονής μας, επί τη εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου.
Ο Γέροντας Νεκτάριος με συνοδεία μοναχών από την Ιερά Μονή μας, αλλά και δυο άτομα λαϊκούς επισκέφθηκαν το Άγιον Όρος. Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και την Ιερά Μονή Καρακάλλου όπου και φιλοξενήθηκαν, ενώ προσκύνησαν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους στις Καρυές και την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας στην Ιερά Μονή Ιβήρων, όπου θα δείτε και ένα μικρό βίντεο που ψέλνει ο Γέροντας μαζί με τους πατέρες μπροστά από την Εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας και μυρώνει με λάδι από το καντήλι της Παναγίας τους πατέρες και τους προσκυνητές που παρευρέθηκαν εκείνη την ώρα στο παρεκκλήσιο όπου φυλάσσεται η Εικόνα της Παναγίας.
Στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαδίου εόρτασαν με το παλαιό ημερολόγιο το «Γενέσιο της Θεοτόκου».
Η αγρυπνία ξεκίνησε 7:00 το απόγευμα με Απόδειπνο, Εσπερινό και Όρθρο και τελείωσε στις 1:30 τα ξημερώματα όπου και έγινε μια διακοπή. Στις 6:00 μέχρι και τις 9:30 το πρωί έγιναν οι ακολουθίες των Ωρών και έπειτα η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ. Μετά ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα.
Την ίδια ημέρα μετά την εορτή της Παναγίας ο Γέροντας Νεκτάριος μαζί με την συνοδεία του κατευθύνθηκαν προς την Ιερά Μονή Καρακάλλου, ενώ ενδιάμεσα προσκύνησαν την Εικόνα «Άξιον Εστί» και την εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας.
Στην Ιερά Μονή Καρακάλλου έμειναν για 1 ημέρα και την επομένη αναχώρησαν για την Ιερά Μονή στο Τρίκορφο Φωκίδος με μια στάση στην Σουρωτή στον τάφο του Γέροντος Παϊσίου.


Βίντεο 1ο: Ιερά Μονή Ιβήρων. Παναγία Πορταΐτισσα.

Βίντεο 2ο: Ομιλία Γέροντος Νεκταρίου στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Καρακάλλου.


Μέσα στο καράβι πηγαίνοντας για το Άγιον Όρος μαζί με τον Ιερομόναχο π. Αθανάσιο Σιμωνοπετρίτη 
Μπροστά από την Ρώσικη Ιερά Μονή Παντελεήμονος 


Καρυές. Πρωτεύουσα του Αγίου Όρους. Ιερός Ναός του Πρωτάτου όπου φυλάσσεται η Εικόνα της Παναγίας Άξιον Εστί.


Φωτογραφία έξω από το κελλί του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού. Στην φωτογραφία διακρίνεται ο π. Αθανάσιος Βατοπαιδινός ο οποίος τα τελευταία χρόνια διακονούσε τον Γέροντα Ιωσήφ.


Μετά την αγρυπνία του Γενεσίου της Θεοτόκου. Έξω από το Καθολικό της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.


Νυχτερινές φωτογραφίες από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.
 


Προσκύνημα στην Παναγία την Πορταΐτισσα στην Ιερά Μονή Ιβήρων.
Στην Ιερά Μονή Καρακάλλου. Φωτογραφίες με τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής π. Φιλόθεο.

 Έξω από την Ιερά Μονή Καρακάλλου.


Ο Γέροντας Νεκτάριος στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Καρακάλλου όπου μιλά στους προσκυνητές ύστερα από την παρότρυνση του Καθηγουμένου π. Φιλοθέου.
Αναχώρηση από την Ιερά Μονή Καρακάλλου. Ο Γέροντας Φιλόθεος προς ένδειξη σεβασμού και αγάπης προς το πρόσωπο του π. Νεκταρίου, του δώρησε το μπαστούνι το οποίο χρησιμοποιούσε εδώ και πολλά χρόνια.