Ιδιαίτερη τιμή στον Άγιο Νικόλαο, από το Μοναστήρι του Τρικόρφου

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση κάθε χρόνο τιμάται η μνήμη του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Φωκίδος.


Μεταξύ των κειμηλίων της Ιεράς Μονής φυλάσσεται και η θαυματουργική εικόνα του Αγίου Νικολάου, βυζαντινής τεχνοτροπίας προερχόμενη από την Κωνσταντινούπολη. Η εικόνα του Αγίου Νικολάου βρίσκεται στο Καθολικό της Ιεράς Μονής στο ομώνυμο παρεκκλήσιο του Αγίου. Η εικόνα του Αγίου μέχρι και σήμερα έχει επιτελέσει πολλά θαύματα σε πιστούς, σύμφωνα με επιστολές που έχουν στείλει προς την Ιερά Μονή.
Η Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ έχει νερό από θαύμα της εικόνας του Αγίου Νικολάου, γι’ αυτό το λόγο τιμάται ιδιαίτερα από τους μοναχούς της Ιεράς Μονής.

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012 η ακολουθία του Εσπερινού θα ξεκινήσει στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στο Καθολικό της Ιεράς Μονής στις 6:30 το απόγευμα.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012 η Θεία Λειτουργία θα ξεκινήσει στις 7:15 το πρωί, όπου οι πιστοί θα έχουν την τιμή να προσκυνήσουν και τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Νικολάου που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή.

Ελάτε στο Τρίκορφο να τιμήσουμε τον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο Επίσκοπο Μύρων της Λυκίας προστάτη των ναυτικών, του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού.


Εκ της Ιεράς Μονής.