Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας Παναγίας Τρικορφιώτισσας στο Τρίκορφο Φωκίδος

Από το 2010 και έπειτα καθιερώθηκε στην Ιερά Μονή μας, κάθε χρόνο να γίνεται η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Τρικορφιωτίσσης, την επομένη Κυριακή μετά την εορτή του Οσίου Χριστοφόρου του Παπουλάκου 18 Ιανουαρίου.
 
Έτσι λοιπόν και σήμερα Κυριακή 20 Ιανουαρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε η περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Τρικορφιώτισσας, εις ανάμνηση του θαύματος που έγινε το 2010, όπου μετά την Λιτανεία της Εικόνας της Παναγίας της Τρικορφιώτισσας μέσα στον χώρο της Ιεράς Μονής σταμάτησαν οι σεισμοί που έγιναν την περίοδο εκείνη και συγκεκριμένα στις 18 Ιανουαρίου 2010 σεισμική δόνηση 5,2 αλλά και στις 22 Ιανουαρίου 2010 σεισμική δόνηση 5,1.
 
Η Εφέστιος Εικόνα της Παναγίας της Τρικορφιώτισσας βρίσκεται στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ.
 
Μάλιστα στις 25 Ιανουαρίου 2010 ο κ. Τσελέντης έκανε την παρακάτω δήλωση στην εφημερίδα «E» περί της «απότομης διακοπής των σεισμικών δονήσεων» και «ξαφνικής σεισμικής ησυχίας στην σεισμικά διεγερμένη περιοχή της Φωκίδας», δήλωση η οποία έγινε μετά την Λιτανεία της Εικόνας της Παναγίας της Τρικορφιώτισσας.
 
Συγκεκριμένα ο κ. καθηγητής τόνισε: «Παρατηρήσαμε από χθες το πρωί ότι οι σεισμογράφοι δεν καταγράφουν πλέον σημαντικούς μετασεισμούς. Η σεισμική δραστηριότητα εκεί φαίνεται να διακόπηκε κάπως απότομα. Κανονικά θα έπρεπε να είχαμε μια διαφορετική μετασεισμική ακολουθία. Παρατηρούμε με ιδιαίτερη προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου και δεν είμαστε σε θέση να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα αν πρώτα δεν περάσει κάποιο χρονικό διάστημα».
 
Εκ της Ιεράς Μονής
20 Ιανουαρίου 2013