Πέντε χειροτονίες και πέντε χειροθεσίες στο Τρίκορφο Φωκίδος - Πλούσιο φωτογραφικό υλικό

«Πάντα χορηγεί το Πνεύμα το Άγιον» και το τριήμερο 5-7 Φεβρουαρίου, εχορήγησε τα της Ιερωσύνης δώρα, εις την Ιερά Μονή μας.
 
Με απόφαση της γεροντίας της Μοναστικής Αδελφότητος των Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ, εγκριθείσα από τον Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη Φωκίδος Αθηναγόρα, ετελέσθησαν πέντε χειροτονίες και πέντε χειροθεσίες, κατά τις Θείες Λειτουργίες, που έγιναν πανεφροσύνως εις το Καθολικό της Μονής.
 
Ο των Αποστόλων Διάδοχος, Επίσκοπος Πολύκαρπος, Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας, ο εκ της γειτονικής προς την Μονή, ιστορικής πόλεως της Ναυπάκτου, καταγόμενος, προσκληθείς προς τούτο υπό του οικείου Ιεράρχου, έγινε ο φορεύς της καθόδου του Παναγίου Πνεύματος δια τους εκ των αδελφών της Μονής οι οποίοι κατέστησαν Ιερείς του Υψίστου και δι’ ους έλαβον την εξουσία του «δεσμείν τε και λύειν».
 
Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013, ετελέσθη η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία και η εις Αρχιμανδρίτην Χειροθεσία του Οσιολογιοτάτου Διακόνου Νεκταρίου Μουλατσιώτη, κατά σάρκα ανηψιού του Καθηγουμένου της Μονής, Αρχιμανδρίτου Νεκταρίου Μουλατσιώτη, η εις Διάκονον Χειροτονία του Οσιολογιοτάτου μοναχού Ισαάκ Ιγγλέζου και η εις Πνευματικόν Χειροθεσία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Λεοντίου Γερανίου.
 
Την επομένη, Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, ετελέσθη η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία και η εις Αρχιμανδρίτην Χειροθεσία του Οσιολογιοτάτου Διακόνου Ισαάκ Ιγγλέζου. Κατά την αυτήν Θεία Λειτουργία χειροτονήθηκε εις Διάκονον ο Οσιολογιότατος μοναχός Ιακώβ Χατζηγεωργίου και ανέλαβε το της πνευματικής πατρότητος υπούργημα, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Καλιόγλου.
 
Τέλος, την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, έγινε εις Πρεσβύτερον Χειροτονία και η εις Αρχιμανδρίτην Χειροθεσία του Οσιολογιοτάτου Διακόνου Ιακώβ Χατζηγεωργίου.
 
Της τριημέρου πνευματικής πανδεσίας στη Μονή μας, μετείχαν ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, εκ του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως Αθηνών, η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου Τρικόρφου, Μόνικα Μοναχή μετά της συνοδείας αυτής, οι οικογενείς και φίλοι των χειροτονηθέντων, συμμετέχοντας άπαντες εις τις χαρές της Μοναστικής μας Αδελφότητας.
 
 
Εκ της Ιεράς Μονής.