Η εορτή του Αγίου Αυγουστίνου Επισκόπου Ιππώνος στο Τρίκορφο Φωκίδος - Φωτογραφικό & ηχητικό υλικό

Εορτάστηκε και φέτος πανηγυρικά η εορτή του Αγίου Αυγουστίνου Επισκόπου Ιππώνος και της μητρός αυτού Μονίκης στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος, 14 & 15 Ιουνίου 2013.
 
Την Παρασκευή 14 Ιουνίου στην ακολουθία του Εσπερινού προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Καλύβας Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Δεσφίνας, ο οποίος και ομίλησε καταλλήλως προς τους πατέρες της Μονής και τους πιστούς, ενώ παρευρέθηκαν και ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος.
 
Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τους πατέρες της Μονής και ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος.
 
Ο Γέροντας της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης δεν έλαβε μέρος στην Θεία Λειτουργία λόγω ασθενείας. Προσήλθε δι’ όλίγον κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας καθήμενος στον θρόνο και κατά την διάρκεια του κοινωνικού αν και εβρίσκετο με υψηλό πυρετό ομίλησε για τη ζωή και τις αρετές της αγίας Μόνικας. Αξίζει να ακούσετε και την ομιλία του.
 
Ακολούθησε η λιτανεία των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αυγουστίνου και της μητρός αυτού Αγίας Μόνικας και τέλος προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα.
 
Παρευρέθηκαν πιστοί από τις γύρω περιοχές και εξ Αθηνών πνευματικά τέκνα του γέροντος.
 
 Πηγή άρθρου: www.freemonks.gr