Υπαίθρια στο «άλσος της Παναγίας» εορτάστηκε η μνήμη της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Τρίκορφο Φωκίδος - Βίντεο και φωτογραφίες

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος οι μοναχοί της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ, μετέβηκαν στον χώρο των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μονής, στο «άλσος της Παναγίας» όπου εόρτασαν τη μνήμη της Υπεραγίας Θεοτόκου.
 
Αρκετοί πιστοί προσήλθαν τόσο στον Εσπερινό όσο και ανήμερα στην Θεία Λειτουργία, που τελέστηκαν υπαίθρια στο εκκλησάκι των κατασκηνώσεων που βρίσκεται στο «άλσος της Παναγίας».
 
Στον Εσπερινό και στην Θεία Λειτουργία της Υπεραγίας Θεοτόκου, προεξήρχε ο Ηγούμενος και Γέροντας της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, μαζί με πατέρες από την Ιερά Μονή, ενώ στον Εσπερινό έψαλλε ο χορός των πατέρων της Ιεράς Μονής και στην Θεία Λειτουργία έψαλλε ο χορός των μοναζουσών της Ιεράς Μονής Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου.
Στο τέλος της Ακολουθίας του Εσπερινού ψάλθηκαν τα εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην συνέχεια έγινε η περιφορά του επιταφίου της Θεοτόκου μέσα στο «άλσος της Παναγίας» και κατέληξε ο επιτάφιος στο Καθολικό της Ιεράς Μονής όπου εκεί οι πιστοί προσκύνησαν την εφέστιο εικόνα της Παναγίας της Τρικορφιώτισσας.
 
Μετά το τέλος του Εσπερινού πολλοί που ήρθαν για πρώτη φορά έφευγαν με δάκρυα στα μάτια, λέγοντας στον Γέροντα Νεκτάριο ότι για πρώτη φορά ένιωσαν την εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου, καθώς τους θύμισε Μεγάλη Παρασκευή με τα εγκώμια και τον επιτάφιο της Υπεραγίας Θεοτόκου.
 
Ανήμερα μετά το τέλος της υπαίθριας Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε κέρασμα προς όλους τους προσκυνητές και στην συνέχεια χτύπησαν και οι 62 καμπάνες προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου (από τις ελάχιστες φορές μέσα στο χρόνο που χτυπούν και οι 62 καμπάνες μαζί).
 
 
Ακολουθεί ένα μικρό βίντεο από τα εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου και της περιφοράς του επιταφίου, καθώς και φωτογραφίες από τον Εσπερινό και την Θεία Λειτουργία.