Ιερά Κειμήλια της Ιεράς Μονής Αγ. Σεραφείμ Σάρωφ και Αγ. Αυγουστίνου για προσκύνημα στην Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής - Φωτογραφικό υλικό

Η Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής είχε την ιδιαίτερη ευλογία να υποδεχθεί ιερά κειμήλια εκ της Ιεράς Μονής των Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος & Σεραφείμ του Σαρώφ που βρίσκεται στο Τρίκορφο της Φωκίδος. Συγκεκριμένα υποδέχθηκε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013, Τεμάχιο Τιμίου Ξύλου και ιερά Λείψανα του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου, του εν Αγίοις Πατρός ημών Αυγουστίνου Επισκόπου Ιππώνος, της μητρός του Αγίας Μόνικας και του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σεραφείμ του Σαρώφ. Η υποδοχή έγινε με επισημότητα στα προπύλαια του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Βύρωνος, όπου και παρέμειναν για 11 ημέρες προς ευλογία των πιστών.
 
Τα ιερά προσκυνήματα μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης συνοδευόμενος από Πατέρες της Μονής. Η υποδοχή έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής κ.κ. Δανιήλ, τον κλήρο και λαό της Ιεράς Μητροπόλεως στις 6:30 μ.μ. Στη συνέχεια ακολούθησε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δανιήλ.
 
Τις ημέρες αυτές πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βύρωνος για να προσκυνήσει αλλά και να πάρει την ευλογία των Ιερών Κειμηλίων.
 
Επίσης την 19η και 20η του μηνός Οκτωβρίου 2013, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής μας μετέφερε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας το Ιερό Λείψανο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου εκ της δεξιάς χειρός του.
 
Το Ιερό αυτό κειμήλιο μεταφέρθηκε προς προσκύνηση για 2 ημέρες στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων που είχε ο Ιερός Ναός προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου. Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου έγινε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου, ακολούθησε η ακολουθία του Εσπερινού και στην συνέχεια ακολούθησε ομιλία του γέροντα Νεκταρίου.
 
 
Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ κ. ΔΑΝΙΗΛ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ κ. ΔΑΝΙΗΛ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ
 
 
 
 
 
 
 
 
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΠΟΥ ΤΕΛΕΣΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΜΑΧΙΟ ΤΙΜΙΟΥ ΞΥΛΟΥ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο π. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΒΙΤΑΛΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΑΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΡΗΞΕΙ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΛΟΓΟ, ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ.
 
 
 
 
 
 
 
 
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ.
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ π. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ κ. ΔΑΝΙΗΛ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΜΑΣ, ΑΦΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΟΠΟΥ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ κ. ΔΑΝΙΗΛ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟ ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΕΚ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣ.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΤΟ ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΑΣ.
 
 
 
 
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΟΜΙΛΙΑ
 
 
 
 
Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΤΑΥΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΞΥΛΟ.