Το Τίμιο Ξύλο και Ιερά Λείψανα της Ιεράς Μονής μας στην Μητρόπολη Πειραιώς για προσκύνημα

Το Τίμιο Ξύλο καθώς και Ιερά Λείψανα (Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ, Αγίου Αυγουστίνου, Αγίας Μόνικας, Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, Αγίου Ελευθερίου, Αγίου Φιλουμένου κ.α.), τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Αγίων Σεραφείμ του Σάρωφ και Αυγουστίνου Ιππώνος, μεταφέρθηκαν για προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς.

Έπειτα από αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Σεραφείμ προς τον Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη Φωκίδος κ.κ. Αθηναγόρα, το Τίμιο Ξύλο και τα Ιερά Λείψανα μεταφέρθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς για 15ήμερο προσκύνημα.
Τα Ιερά κειμήλια της Ιεράς Μονής μας παρέμειναν και τις 15 ημέρες στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς. Η Υποδοχή έγινε στην είσοδο του Ιερού Ναού από τον Προϊστάμενο π. Ιωάννη Παναγιώτου και τους ιερείς του Ναού, καθώς και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως π. Σεραφείμ Δημητρίου.
Μετά την υποδοχή και την δοξολογία που έγινε στον Ναό για τα Ιερά κειμήλια, ο Γέροντας Νεκτάριος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, για την τιμητική πρόσκληση που του έκανε, ώστε να μεταφέρει τα Ιερά κειμήλια στην Μητροπολιτική του περιφέρεια, ενώ με την σειρά του ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ιωάννης εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ.κ. Αθηναγόρα για την άδεια και ευλογία που έδωσε ώστε να μεταφερθούν τα Ιερά κειμήλια στον Πειραιά. Στην συνέχεια ο π. Ιωάννης πρόσφερε στον Γέροντα Νεκτάριο έναν ξυλόγλυπτο Σταυρό, δώρο του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.
Να σημειωθεί ότι κατά τις ημέρες παραμονής των ιερών κειμηλίων στον Πειραιά, ο Γέροντας Νεκτάριος πραγματοποίησε διάφορες ομιλίες στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, καθώς και αγιασμό με το Τίμιο Ξύλο.
Τις ομιλίες μπορείτε να τις παρακολουθήσετε μέσα από το blog του Γέροντα Νεκταρίου Μουλατσιώτη, όπου έχουν αναρτηθεί.
ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ.Ο ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟ
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΞΥΛΟ
ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ