Με κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ στην ομώνυμη Ιερά Μονή στο Τρίκορφο Φωκίδος - Φωτογραφικό υλικό

Με κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος το 2014 η μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ. Την 1η Ιανουαρίου στις 6.30 το απόγευμα τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός, ενώ ανήμερα στις 2 Ιανουαρίου στις 7.00 το πρωί ξεκίνησε η ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.

Τις δυο αυτές ημέρες σε όλες τις ακολουθίες που τελέστηκαν στην μνήμη του Οσίου Σεραφείμ, οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν και τα Ιερά Λείψανα του Οσίου Σεραφείμ.

Ανήμερα της εορτής στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκαν και κόλλυβα στη μνήμη του Οσίου Σεραφείμ, κατά το Αγιορείτικο Τυπικό, τα οποία φιλοτέχνησαν οι πατέρες της Μονής με ζάχαρη όπου έφτιαξαν την μορφή του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ.

Μετά το πέρας των ακολουθιών, τελέστηκε και μικρή λιτανεία γύρω από το Καθολικό της Μονής με την εικόνα και τα Ιερά Λείψανα του Οσίου Σεραφείμ.

Να υπενθυμήσουμε πως η Ιερά Μονή μας, εορτάζει τον Όσιο Σεραφείμ και στις 19 Ιουλίου κάθε χρόνο που είναι η εορτή της ανακομοιδής των λειψάνων του Οσίου.