Με επιτυχία τελείωσε η Β’ κατασκηνωτική περίοδος στο Τρίκορφο Φωκίδος

Με επιτυχία τελείωσε η Β’ κατασκηνωτική περίοδος των χριστιανικών κατασκηνώσεων Τρικόρφου Φωκίδος της Ιεράς Μονής μας, όπου φιλοξενήθηκαν 50 κορίτσια ηλικίας Γυμνασίου – Λυκείου. Υπεύθυνος των κατασκηνώσεων ήταν η Αρχιτέκτων κ. Ιωάννα Φωτάκη και τον πνευματικό τομέα κάλυπτε με πνευματικές ομιλίες και συμβουλές, η οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Φανουρίου Φωκίδος, Μόνικα μοναχή, πλαισιούμενη από μοναχές της Ιεράς Μονής της.
Υπενθυμίζουμε ότι προ ημερών επισκέφθηκε και ευλόγησε την κατασκήνωση της Ιεράς Μονής μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος.
Εχθές 30 Ιουλίου 2014 με δάκρυα στα μάτια αναχώρησαν οι νέες των κατασκηνώσεων για τις πατρικές τους οικίες. Επισκέφθηκαν τον Γέροντα Νεκτάριο για να τον αποχαιρετήσουν και να τον ευχαριστήσουν, για τις όμορφες ημέρες που πέρασαν στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μονής του.
Ο Γέροντας Νεκτάριος μίλησε στις νέες για τους 3 εχθρούς του ανθρώπου (διάβολος, κόσμος, εαυτός μας), που πρέπει να προσέχει κάθε χριστιανός και ιδιαιτέρως έμεινε στον κόσμο και την επιρροή που ασκεί στην καθημερινότητά μας, με αποτέλεσμα να απομακρυνόμεθα από το θέλημα του Θεού και έτσι ο άνθρωπος παίζει το παιχνίδι του διαβόλου, κάνοντας ο ίδιος το θέλημά του και όχι το θέλημα του Θεού. Ευλόγησε τα παιδιά και αναχώρησαν από τις κατασκηνώσεις.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος ευλογόντας τα παιδιά των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μονής.