Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Συνεχίζεται η μεγάλη προσέλευση του κόσμου στην Αγία Φωτεινή Υμηττού για να προσκυνήσουν το Τίμιο Ξύλο και τα Ιερά Λείψανα


Μέρα με τη μέρα συνεχίζεται με αυξανόμενους ρυθμούς η προσέλευση των πιστών στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίας Φωτεινή Υμηττού, (κάποιες φορές η αναμονή στην ουρά ξεπερνά τα 45 λεπτά), για να προσκυνήσουν το Τίμιο Ξύλο και τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως και Σεραφείμ του Σάρωφ. Τα Ιερά Κειμήλια βρίσκονται από τις 21 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό και θα παραμείνουν έως τις 4 Μαρτίου.

Την Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου ο Ιερός Ναός γέμισε από πιστούς που προσήλθαν να προσκυνήσουν τα Ιερά Κειμήλια με σκοπό να πάρουν δύναμη για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, να ακούσουν ομιλία και να σταυρωθούν ένας ένας με το Τίμιο Ξύλο από τον Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη.

Όπως και την Δευτέρα έτσι και εχθές Τρίτη 24 Φεβρουαρίου, ο Ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς που προσήλθαν για να πάρουν δύναμη από τους Αγίους, να πάρουν την ευλογία από το Ιερό Ευχέλαιο που τελέστηκε καθώς και να ακούσουν πνευματικούς λόγους από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αρχιμ. Καλλίνικο Νικολάου.

Σήμερα Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 11.00 π.μ. θα τελεστεί η Ιερά Παράκληση στον Τίμιο Σταυρό και το απόγευμα στις 5.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Εσπερινός μετά Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας.

Την Πέμπτη 26 Φεβρουρίου εορτή της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός όπου το πρωί στις 7.00 θα τελεστεί Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 5.30 θα τελεστεί η Ακολουθία του μικρού αγιασμού με το Τίμιο Ξύλο και στην συνέχεια θα ακολουθήσει ομιλία του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη με θέμα: "Εμπειρίες από το ταξίδι μου στη Σουηδία".

Ακολουθεί μικρό φωτογραφικό υλικό.


 
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here