Πάνω από χίλια άτομα στην ομιλία του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη στον Υμηττό

Μέσα στην εορταστική περίοδο του μεγάλου γεγονότος της Αναστάσεως του Κυρίου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίας Φωτεινής Υμηττού προσέρχονται πιστοί απ’ όλο το Λεκανοπέδιο για να προσκυνήσουν το Σεπτό και Χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο της Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Αγίας Φωτεινής το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους.

Σήμερα το απόγευμα μετά την ακολουθία του Εσπερινού ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Φωκίδος Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης κατόπιν προσκλήσεως του προϊσταμένου του Ναού Αρχιμ. π. Νικόδημο Σιδέρη τέλεσε την ακολουθία του Μικρού Αγιασμού με το Τίμιο Ξύλο το οποίο εκόμισε από την Ιερά Μονή Τρικόρφου και στην συνέχεια απευθυνόμενος στους πιστούς που είχαν κυριολεκτικά κατακλύσει τον ναό μίλησε με θέμα «Μακάριος όποιος έλαβε μέρος στην πρώτη Ανάσταση».

Ο Ιερός Ναός παραμένει ανοικτός από τις 7:00 το πρωί μέχρι εσπέρας ώρα 10:00 όπου τελούνται Ιερές Ακολουθες και ομιλίες.

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου και ώρα 9:00 μ.μ. έως 01:00 μεταμεσονύκτιων θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία στην οποία θα προστή και θα ομιλήση ο Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Καισαριανής Αρχιμ. π. Καλλίνικος Νικολάου.

Την Παρασκευή το πρωί και ώρα 12:00 μ.μ. θα αναχωρήσει το Ιερό Λείψανο της Αγίας Φωτεινής για την Ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους.

Πηγή: poimin.grmoulatsiotis_imittos1

 moulatsiotis_imittos2

 moulatsiotis_imittos3

 moulatsiotis_imittos4

 moulatsiotis_imittos5

 moulatsiotis_imittos6

 moulatsiotis_imittos7

 moulatsiotis_imittos9


moulatsiotis_imittos11

 moulatsiotis_imittos10

 moulatsiotis_imittos13

 moulatsiotis_imittos12

 moulatsiotis_imittos14

 moulatsiotis_imittos15

 moulatsiotis_imittos16

 moulatsiotis_imittos22

 moulatsiotis_imittos18

 moulatsiotis_imittos21

 moulatsiotis_imittos23

 moulatsiotis_imittos20

 moulatsiotis_imittos19

 moulatsiotis_imittos17