Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοίνωση Ιεράς Μονής Τρικόρφου

Αξιότιμοι κύριοι,
Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας αναφέρουμε ότι στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε άρθρο με τον τίτλο «Τι κάνουν σήμερα οι Παπαροκάδες» και το οποίο δεν είναι αληθές.
Α) Διότι είναι ένα παλαιό δημοσίευμα του 2006 ή 2007. Τότε οι μοναχοί στο Τρίκορφο ήταν 10 και όντως αναχώρησαν τρεις χωρίς να διαπληκτιστούν μετά του Ηγουμένου ή μετ’ άλλων μοναχών. Σήμερα οι μοναχοί στο Τρίκορφο Φωκίδος είναι 25 εκ των οποίων ο μεν Ηγούμενος Γέροντας Νεκτάριος είναι Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Φωκίδος, 12 εξ αυτών είναι ιεροκήρυκες της αυτής Ι. Μητροπόλεως και οι υπόλοιποι απλοί μοναχοί.
Β) Οι τρεις αυτοί μοναχοί που αναφέρει το παλαιό δημοσίευμα ζήτησαν τότε κανονικά απολυτήρια και γράφτηκαν στα μοναχολόγια της Ι. Μητροπόλεως Φθιώτιδος και από εκεί απεχώρησαν πάλι για να μετατεθούν στην Ι. Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, όταν Επίσκοπος εκεί ήταν ο νυν Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.
Γ) Δεν είναι πρώτη φορά που κάποιοι προδίδουν και εγκαταλείπουν το ράσο. Πρώτος το έκανε ο Ιούδας, ο οποίος εγκατέλειψε τον Χριστό μας και φυσικά τον πούλησε και τον πρόδωσε. Αλλά και ο Απόστολος Παύλος μας λέει στην Αγία Γραφή ότι ο μαθητής του Δημάς τον εγκατέλειψε και επέστρεψε στην κοσμική ζωή. Αλλά και από το Άγιον Όρος και από άλλα Μοναστήρια ανά μέσω των αιώνων έχουμε πολλά τέτοια περιστατικά. Τι το παράξενο το ότι συνέβηκε και στο δικό μας Μοναστήρι προ δεκαετίας και πλέον; Έφυγαν τρεις το 2005 και ήρθαν από τότε άλλοι 18.
Δ) Το Μοναστήρι σήμερα 2/2/2017 έχει 25 μοναχούς όπως προαναφέραμε και συνεχίζει κανονικά τη ζωή του και θα την συνεχίζει. Οι προδότες που προδίδουν την αποστολή τους, τον Χριστό, την Εκκλησία και την Ελλάδα δεν θα πάψουν ποτέ να υπάρχουν.
Ταύτα προς αποκατάσταση της αληθείας.
Εκ της Ιεράς Μονής
Τρίκορφο Φωκίδος 2/2/2017

 
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here