Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Ο Χριστός ενώνει αλλά και διχάζει

«Ο Χριστός δεν ενώνει μόνο αλλά διχάζει» τόνισε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, Καθηγούμενος και Γέροντας του Ιερού Ανδρώου Ησυχαστηρίου Τρικόρφου Φωκίδος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού όπου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας την Γ΄ Κυριακή του Τριωδίου  την επονομαζόμενη και Κυριακή της Απόκρεω.

Ο π. Νεκτάριος επεσήμανε επίσης ότι «Χώρισε την ιστορία σε 2 εποχές σε π.Χ και μ.Χ. , δίχασε γονείς από υιούς και θυγατέρες, δίχασε τους ανθρώπους σε πιστούς και άπιστους ως σημείoν αντιλεγόμενο».

Σημείωσε, ωστόσο ότι «και σήμερα κατέταξε τους ανθρώπους όλων των εποχών, τους μεν εκ δεξιών, τους δε εξ ευωνύμων» και συνεχίζοντας πρόσθεσε «Άρα ο Χριστός όχι μόνον ενώνει αλλά η παρουσία Του δίχασε, διχάζει, και θα διχάζει, διότι όπως προφήτευσε και ο Άγιος Συμεών ούτος θα γίνει η αιτία εις πτώση πολλών και εις ανόρθωση».

Ολοκληρώνοντας τον λόγο του ο Γέροντας Νεκτάριος τόνισε «και σήμερα μες τον ναό είμαστε διχασμένοι. Το τέμπλο τού ιερού βήματος διχάζει. Διότι εντός του ιερού βήματος είναι ο θρόνος του Θεού και ο παράδεισος. Εκτός του τέμπλου ευρισκόμεθα όλοι εμείς ως ο Αδάμ και η Εύα, καθόμαστε απέναντι του παραδείσου και κλαίμε πικρά. Γι αυτό κοιτάμε προς το ιερό. Έρχεται ο Χριστός να μας ενώσει με το προσέλθετε στο Άγιο Ποτήριο, το οποίο είναι η πηγή της ζωής, της κοινωνίας και της ενότητας με το Θεό. ΌΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ ..».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Σιδέρης προϊστάμενος του Ιερού Ναού ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον Γέροντα Νεκτάριο που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση να προσκομίσει τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ελευθερίου, της χειρός του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, των εν Κρήτη Αγίων Δέκα Μαρτύρων και το Τίμιο Ξύλο τα οποία θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό έως και τις 26 Φεβρουαρίου  προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών.

Τέλος ο Γέροντας Νεκτάριος ανακοίνωσε πως την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου το απόγευμα έως και την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου το μεσημέρι θα προσκομίσει το επιτραχήλιον και Ιερά Λείψανα του Αγίου Φιλουμένου που μαρτύρησε στο Φρέαρ του Ιακώβ, προς προσκύνηση και με αυτό θα σταυρώσει όλους τους ασθενείς.


Πηγή άρθρου: poimin.gr


moulatsiotis_imitos1

moulatsiotis_imitos2

 moulatsiotis_imitos3

 moulatsiotis_imitos4

 moulatsiotis_imitos5

 moulatsiotis_imitos6

 moulatsiotis_imitos7

 moulatsiotis_imitos8

 moulatsiotis_imitos10

  moulatsiotis_imitos11

  moulatsiotis_imitos12

  moulatsiotis_imitos13

  moulatsiotis_imitos14

  moulatsiotis_imitos15

  moulatsiotis_imitos16

  moulatsiotis_imitos17

  moulatsiotis_imitos18

  moulatsiotis_imitos22

 moulatsiotis_imitos19

  moulatsiotis_imitos20

  moulatsiotis_imitos21

  moulatsiotis_imitos25

  moulatsiotis_imitos26

moulatsiotis_imitos24