Το μήνυμα της Μεταμορφώσεως του Χριστού - Πρωτοσυγκέλλου Ι. Μ. Φωκίδος Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Θεία Μεταμόρφωση – Σατανική Μεταμόρφωση Πρωτοσυγκέλλου Ι. Μ. Φωκίδος Γέροντος Νεκταρίου Μο...

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Θεία Μεταμόρφωση – Σατανική Μεταμόρφωση

Πρωτοσυγκέλλου Ι. Μ. Φωκίδος Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη
Τρίκορφο Φωκίδος 4/8/2017 

Ακούω νοερά την φωνή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού μεταφερόμενη μέσα από τα Ευαγγέλια να λέγει: «Ιδού ποιώ τα πάντα καινά». (Αποκ. ΚΑ΄ 5)
Ναι, με ισχυρή και δυνατή φωνή ο Χριστός μας λέγει προς όλους μας, θα κάνω τα πάντα καινούργια. Τέλος η παλαιά ζωή, όποιος με ακολουθήσει, θα ζήσει μια νέα, μια καινούργια ζωή. Τέλος τα παλαιά ήθη και έθιμα, όποιος με ακολουθήσει θα ζήσει με νέα ήθη και νέα έθιμα.
Τέλος η αμαρτία, η ασωτία, η διαφθορά, η αδικία, το ψεύδος, η απάτη, η κλοπή και όλα τα έργα του σκότους. Όποιος με ακολουθήσει, θα ζήσει και θα γνωρίσει ένα νέο κόσμο που θα πολεμά την αμαρτία, ένα κόσμο αγιότητας, δικαιοσύνης, αληθείας, ένα κόσμο που όλα θα είναι καινούργια και λουσμένα μέσα στο φως.
Ακόμη και τους ουρανούς και την γη θα τους αλλάξω, «νέον ουρανό και νέα γη θα κάνω». (Αποκ. ΚΑ΄ 1). Θα κάνω τα πάντα καινούργια, όλα θα είναι νέα και θ’ ακτινοβολούν μέσα στο φως της Χάριτος του Θεού.

Ναι αδελφοί μου, όσοι ακολούθησαν τον Χριστό, ουσιαστικά και όχι τυπικά, αυτοί γεύτηκαν και γεύονται τα όσα υποσχέθηκε ο Κύριός μας. Ζουν μέσα σε ένα νέο μεταμορφωμένο κόσμο. Ένα κόσμο πνευματικό, ψυχικό, γεμάτο ευτυχία, χαρά ατέλειωτη, ένα κόσμο που μόνον όσοι έχουν γραμμένο στις καρδιές τους το όνομα Χριστός, μπορούν να κατανοήσουν τα γραφόμενα λόγια μου. Οι ζώντες και φέροντες το όνομα Χριστιανός τυπικά, αδυνατούν σήμερα να με αντιληφθούν, διότι στο όνομα είναι μόνον Χριστιανοί και όχι στην ουσία. Αν και έχουν μάτια, στην ουσία είναι τυφλοί, γι’ αυτό δεν βλέπουν την νέα ζωή όπου όλα λούζονται μέσα στο άκτιστο φως. Αυτοί ζουν ακόμη μέσα στο σκοτάδι. Αν και έχουν αυτιά, στην ουσία είναι κουφοί, γιατί αδυνατούν ν’ ακούσουν την γλυκειά φωνή του Θεού μας. 

Αν και έχουν στόμα, στην ουσία είναι μουγκοί, γιατί αδυνατούν να ομιλήσουν την γλώσσα των αγγέλων και των αγίων. Αν και έχουν καρδιά, στην ουσία είναι άκαρδοι, γιατί αδυνατούν ν’ αγαπήσουν. «Αγαπούν» μόνο τον εαυτό τους και όσα πρόσωπα συμφεροντολογικά αυτοί επιλέγουν. Αδυνατούν ν’ αγαπήσουν τον υπόλοιπο κόσμο, την φύση και τους ανθρώπους της γης, γι’ αυτό τους κατακρίνουν, τους αδικούν, τους ζηλεύουν, τους φθονούν, τους συκοφαντούν, τους υβρίζουν, τους διώκουν, τους δολοφονούν, τους κλέπτουν και τους περιφρονούν. 

Γυρίζουν καθημερινά μόνο γύρω από τον εαυτό τους. Ζουν στην «ΕΓΩ πόλη» τους και όχι στην πόλη του Χριστού. Όλοι αυτοί ζουν στο σκοτάδι, γιατί δεν γνώρισαν το φως της μεταμορφώσεως του Χριστού, που κάνει τα πάντα καινούργια. Μεταμορφώθηκε ο Χριστός και έλαμψε όλος μέσα στο φως, διότι ήλθε η ώρα να μεταμορφωθούμε κι εμείς, αλλάζοντας τρόπο ζωής, χαρακτήρα, νου και καρδιά.

Τα πάντα γίνονται νέα. Η μεταμόρφωση του Χριστού γεννά την αλλαγή και μεταμόρφωση της δικής μας ζωής.
Αν τόσα χρόνια δεν μεταμόρφωσες άνθρωπε τον τρόπο ζωής σου, τον χαρακτήρα σου, ζώντας την εν Χριστώ ζωή, τίποτε δεν έκανες και δεν πέτυχες με το πέρασμά σου πάνω από την γη. Γεννήθηκες και έζησες στο σκότος και δεν γεύθηκες το φως, την ομορφιά της μεταμόρφωσης και την χαρά της εν Χριστώ ζωής. Αυτή είναι η Θεία Μεταμόρφωση.

Προσοχή όμως, γιατί υπάρχει και η σατανική μεταμόρφωση. Αυτή η μεταμόρφωση συνέβη στον καλύτερο Άγγελο του Θεού, που ήταν μέσα στο φως λουσμένος. Έφερε πάνω του το φως του Χριστού, γι’ αυτό και ονομαζόταν Εωσφόρος. Όμως άλλαξε απομακρυνόμενος από την αγκαλιά του Θεού και από άγγελος φωτός μεταμορφώθηκε ξαφνικά σε άγγελο του σκότους και πατέρα του ψεύδους, της αδικίας, του φόνου και όλων των κακών. Εδώ έχουμε σατανική μεταμόρφωση!
Στο πρόσωπο του Χριστού ζούμε την Θεία Μεταμόρφωση, στο πρόσωπο του Εωσφόρου βλέπουμε την σατανική μεταμόρφωση.

Σήμερα η Εκκλησία μας, 6 Αυγούστου, τιμά, προβάλλει και παρουσιάζει στον πιστό λαό και στον κόσμο όλο την Θεία Μεταμόρφωση, καλώντας όλους μας να ακολουθήσουμε την φωνή του Ιησού Χριστού, που όποιος Τον ακολουθεί, μεταμορφώνει και την δική του ζωή, κάνοντας τα πάντα καινούργια, ζώντας πλέον εν Χριστώ, την ζωή των αγγέλων και των αγίων.

Η Εκκλησία, μας καλεί σήμερα και κάθε μέρα να μεταμορφωθούμε εν Χριστώ. Η Εκκλησία, μας δείχνει την Θεία Μεταμόρφωση και μας προτρέπει να γυρίσουμε την πλάτη στον εωσφόρο που βίωσε και βιώνει την σατανική μεταμόρφωσή του, προσπαθώντας να πάρει με το μέρος του όσους μπορεί, ώστε να μείνουν για πάντα τυφλοί, κουφοί και μουγκοί μέσα στο αιώνιο σκότος.

Εμείς λέμε ναι στην Θεία Μεταμόρφωση και αρνούμαστε, όπως δηλώσαμε και στην βάπτισή μας, τον σατανά και πάσα λατρεία αυτού και πάντα τα έργα αυτού. Συντασσόμαστε εμείς με τον Χριστό, ζώντας την δική μας αγία μεταμόρφωση που πραγματοποιείται διά της μετανοίας και των ιερών μυστηρίων μόνο μέσα στο χώρο της του Χριστού Εκκλησίας, στον οποίο ανήκει κάθε δόξα, τιμή και προσκύνηση εις τους αιώνας των αιώνων. ΑΜΗΝ.
Όνομα

Άρθρα - Δηλώσεις,338,Βίοι Αγίων,20,Δευτέρα Παρουσία,15,Έσχατες ημέρες,13,Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου,31,Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ,140,κάρτα πολίτη,23,Μητρόπολη Φωκίδος,23,Νέα,545,Ομιλίες βίντεο,785,Ομιλίες mp3,44,Παλαιά Διαθήκη,28,σημεία των καιρών,27,evaggelio,10,karta-politi,24,news,90,saints,20,simeia-kairon,19,thaumasta-simeia,60,video,186,
ltr
item
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Το μήνυμα της Μεταμορφώσεως του Χριστού - Πρωτοσυγκέλλου Ι. Μ. Φωκίδος Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη
Το μήνυμα της Μεταμορφώσεως του Χριστού - Πρωτοσυγκέλλου Ι. Μ. Φωκίδος Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη
https://1.bp.blogspot.com/-CDkmw8ZD_Yw/WYV1wpXyVvI/AAAAAAAAB1s/Cv896zrMX3cfbP8TNqm15TT0rl7KOO-BACLcBGAs/s640/GeronNektariosMoulatsiotis6094.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-CDkmw8ZD_Yw/WYV1wpXyVvI/AAAAAAAAB1s/Cv896zrMX3cfbP8TNqm15TT0rl7KOO-BACLcBGAs/s72-c/GeronNektariosMoulatsiotis6094.jpg
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης
https://www.gerontasnektarios.gr/2017/08/blog-post.html
https://www.gerontasnektarios.gr/
https://www.gerontasnektarios.gr/
https://www.gerontasnektarios.gr/2017/08/blog-post.html
true
6672002764522729235
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content