Να γίνω μοναχός;

Να γίνω μοναχός; Είναι ένα ερώτημα όπου αρκετές φορές το έχουν κάνει πολλοί άνθρωποι, χωρίς όμως να παίρνουν αυτή την απόφαση, διότι αμέσως έρχονται οι ερωτήσεις π.χ. σε ποιο μοναστήρι να πάω; τι θα κάνω κάθε μέρα, μήπως πλήξω; μήπως είναι βαρετά καθημερινά το ίδιο πρόγραμμα;
Πλήξη μέσα στον μοναχισμό όμως δεν υπάρχει, όσο και αν φαίνεται περίεργο. Π.χ. ένας δημόσιος υπάλληλος καθημερινά κάνει την ίδια δουλειά, δεν αλλάζει κάτι στο πρόγραμμα. Μετά από καιρό έρχεται η πλήξη, κάθε μέρα το ίδιο, έρχεται κορεσμός και ο άνθρωπος αρχίζει και βαριέται.
Ο μοναχός όμως επειδή μετέχει στα του Θεού που ο Θεός είναι το άπειρο, καθημερινά γεμίζει και με κάτι καινούριο, καθημερινά ναι μεν μπορεί να έχει το ίδιο πρόγραμμα, όμως ο Θεός καθημερινά αποκαλύπτεται στον μοναχό και έτσι δεν υπάρχει πλήξη.
Σημαντικό ρόλο παίζει η διάθεση του ανθρώπου απέναντι στον μοναχισμό. Για παράδειγμα υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται να γίνουν μοναχοί και επισκέπτονται μοναστήρια, φιλοξενούνται σε μοναστήρια, αλλά απόφαση τελικά δεν παίρνουν, δεν βλέπουν ότι ο Θεός τους καλεί. Υπάρχουν και άνθρωποι που μπορεί να μην επισκέπτονται μοναστήρια και μέσα από μια ομιλία, από ένα κήρυγμα, διαβάζοντας ένα βιβλίο να τους μιλήσει ο Θεός και να πάρουν την απόφαση. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν θετική διάθεση και όχι αρνητική.


Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://bit.ly/2LgqqdN


Ομιλία Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη με θέμα:
"ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΟΝΑΧΟΣ; "


Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Όλες οι ομιλίες του Γέροντα σε βιβλία που είναι ωφέλιμα για την ψυχή μας. Για παραγγελίες πατήστε εδώ: https://www.monastiriakokelari.gr/166/el/Vivlia--ebooks/
------------------------------------------------------------------------------------------------
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης
(Άρθρα, απόψεις, ομιλίες, βίντεο, ηχητικά πολυμέσα, νέα, εκδηλώσεις, επικοινωνία με τον Γέροντα Νεκτάριο, θα τα βρείτε στα παρακάτω sites)

Βlog http://www.gerontasnektarios.gr

Instagram https://www.instagram.com/geronnektarios/

Twitter https://twitter.com/GeronNektarios

Facebook Gerontas Nektarios Moulatsiotis https://www.facebook.com/GerontasNektarios/ 

YouTube https://www.youtube.com/GeronNektarios
--------------------------------------------------------------------------------------------------
#ΓέρονταςΝεκτάριοςΜουλατσιώτης, #Ομιλία, #Εκκλησία,

Σημειώσεις-όροι χρήσης: Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή. Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιoδήποτε λόγο χωρίς γραπτή άδεια.

Στα σχόλια μπορείτε να δημοσιεύετε την άποψη σας σχετικά με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το βίντεο. Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια όπου εντοπίζονται θα διαγράφονται. 

© Copyright: Ιερό Ανδρώο Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ