Γιατί θυμώνω; | Ρωτήστε τον Γέροντα

Γιατί θυμώνω; Ο θυμός, τα νεύρα, η έξαψη, η οργή είναι έντονα συναισθήματα που έχει ο άνθρωπος μετά από κάποια αντιδικία, ταραχή, προσβολή, ειρωνεία ή άρνηση. Πώς μπορεί ο άνθρωπος να κόψει το θυμό του; Πώς καταφέρνει να μην οργίζεται; Πώς μπορεί να ελαττώσει τα νεύρα; Με ποιον τρόπο ο άνθρωπος μπορεί να πολεμήσει το πάθος της οργής, του θυμού και των νεύρων; Πότε και πώς νευριάζει ο άνθρωπος; Τι συμβαίνει και τι προκαλεί τον άνθρωπο ώστε να έχει θυμό;

Ο άνθρωπος για να μπορέσει να απαλλαγεί από το πάθος του θυμού, της οργής, του μίσους, των νεύρων και από οποιοδήποτε άλλο πάθος, χρειάζεται ο άνθρωπος να βρει από που προέρχεται και ποια είναι τα αίτια που το προκαλούν.

Το πάθος είναι πολύ ισχυρό, διότι η λέξη πάθος προέρχεται από τη λέξη πάσχω, δηλαδή υποφέρω. Ο άνθρωπος που έχει ένα οποιοδήποτε πάθος, υποφέρει διότι είναι αρκετά δύσκολο στο να κοπεί. Αν ψάξει κανείς πίσω από το πάθος του θυμού ή της οργής ή των νεύρων, θα διαπιστώσει ότι θίγεται το «εγώ» του ανθρώπου, ο κακός εαυτός μας και αντί να έχει την αρετή της αοργησίας, τον διακατέχει το αμάρτημα της οργής.

Η σιωπή σε τέτοιες καταστάσεις είναι χρυσός, διότι όταν ο άνθρωπος μιλήσει, σίγουρα θα γίνει αντίλογος και αν δεν υπάρχει το πνεύμα της ειρήνης και της αοργησίας στην καρδιά του ανθρώπου, τότε θα κάνει την εμφάνισή του ο θυμός, η οργή και τα νεύρα. Η ταπείνωση είναι το φάρμακο και η θεραπεία του πάθους του θυμού.

Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://bit.ly/2LgqqdN

Στη σειρά "Ρωτήστε τον Γέροντα" που θα βρείτε στο κανάλι μας, μπορείτε πλέον και εσείς να κάνετε την ερώτησή σας στα σχόλια των βίντεο, ώστε να μπορεί και η δική σας ερώτηση να γίνει ένα βίντεο, στο οποίο θα απαντά ο Γέροντας Νεκτάριος.

Επεισόδιο 52

"ΓΙΑΤΙ ΘΥΜΩΝΩ;"

25 Ιουλίου 2020

------------------------------------------------------------------------------------------------

Όλες οι ομιλίες του Γέροντα σε βιβλία που είναι ωφέλιμα για την ψυχή μας. Για παραγγελίες πατήστε εδώ: https://www.monastiriakokelari.gr/166/el/Vivlia--ebooks/

------------------------------------------------------------------------------------------------

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης

(Άρθρα, απόψεις, ομιλίες, βίντεο, ηχητικά πολυμέσα, νέα, εκδηλώσεις, επικοινωνία με τον Γέροντα Νεκτάριο, θα τα βρείτε στα παρακάτω sites)

Βlog http://www.gerontasnektarios.gr

Instagram https://www.instagram.com/geronnektarios/

Twitter https://twitter.com/GeronNektarios

Facebook Gerontas Nektarios Moulatsiotis https://www.facebook.com/GerontasNektarios/ 

YouTube https://www.youtube.com/GeronNektarios

--------------------------------------------------------------------------------------------------

#ΓέρονταςΝεκτάριοςΜουλατσιώτης, #Ομιλία, #Εκκλησία,

Σημειώσεις-όροι χρήσης: Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή. Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιoδήποτε λόγο χωρίς γραπτή άδεια.

Στα σχόλια μπορείτε να δημοσιεύετε την άποψη σας σχετικά με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το βίντεο. Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια όπου εντοπίζονται θα διαγράφονται. 

© Copyright: Ιερό Ανδρώο Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ