Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Η παρουσία του Αγίου Νεκταρίου στο Τρίκορφο Φωκίδος

Η παρουσία του Αγίου Νεκταρίου στο Τρίκορφο Φωκίδος. Ορισμένα γεγονότα στη ζωή μας δεν μπορούμε να τα εξηγήσουμε, διότι δεν ανήκουν στη λογική του ανθρώπου, αλλά στο σκεπτικό του Θεού. Αυτά τα γεγονότα επιβεβαιώνουν στις ημέρες μας τη ζωντανή παρουσία του Θεού. Μας επιβεβαιώνουν ότι είναι ο μόνος αληθινός Θεός, ο ποιητής του Ουρανού και της Γης. Τα γεγονότα αυτά δεν είναι τυχαία, αλλά υπάγονται στην Πρόνοια του Θεού, στην Πρόνοια της αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο.

Ένα τέτοιο γεγονός της Πρόνοιας του Θεού είναι και η παρουσία του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού στο Τρίκορφο της Δωρίδος και την ομώνυμη γυναικεία Ιερά Μονή Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου. Όλα έγιναν τόσο όμορφα, τόσο μεθοδευμένα με την ευλογία του Θεού, πριν ακόμα ξεκινήσει η ανέγερση της γυναικείας Ιεράς Μονής στο Τρίκορφο Δωρίδος.

Οι λόγοι σίγουρα μπορεί να είναι πολλοί, όμως μπορούμε να εστιάσουμε σε δυο. Ο πρώτος λόγος είναι να δοξασθεί το Όνομα του Θεού που δια της Αγάπης Του ελεεί, ευλογεί, προστατεύει εκείνους που επιθυμούν να πάνε κοντά Του και ο δεύτερος λόγος είναι για να φανεί το δυσανάβατο ύψος της αγιότητος του Αγίου Νεκταρίου και το πόσο βοηθά τις ψυχές που σκληρά αγωνίζονται εν Χριστώ.

Στα τέλη της χρονιά του 1990 ξεκίνησε η θεμελίωση της Ιεράς Μονής του Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Φανουρίου στο Τρίκορφο Δωρίδος, μια Ιερά Μονή που ο Άγιος Νεκτάριος γνώριζε δια μέσω του Θεού ότι θα κτιστεί. Είναι ένα θαυμαστό γεγονός του Αγίου Νεκταρίου, ένα γεγονός που ζήσαμε με την ανηψιό του Αγίου Νεκταρίου, τον μακαριστό Αναστάσιο Κεφαλά.

Ο κατά σάρκα ανηψιός του Αγίου Νεκταρίου, Αναστάσιος Κεφαλάς ήταν το 13ο παιδί του αδερφού του Αγίου, Χαραλάμπη Κεφαλά, όπου η Γερόντισσα Μόνικα μαζί με τις πρώτες μοναχές της Ιεράς Μονής, επισκέφθηκαν τον ανηψιό του Αγίου Νεκταρίου για να πάρουν την ευλογία του, αλλά και των κειμηλίων του Αγίου που κατείχε στο σπίτι του και να τον ενημερώσουν ότι επιθυμούσαν να χτίσουν μια νέα Ιερά Μονή που θα ήταν αφιερωμένη στον Άγιο Νεκτάριο. Ζήτησαν από τον ανηψιό του Αγίου να προσεύχεται στον Άγιο Νεκτάριο ώστε να της βοηθήσει για την ανέγερση της Μονής.

Η συνάντηση αυτή με τον ανηψιό του Αγίου Νεκταρίου ήταν συγκλονιστική. Ο Αναστάσιος Κεφαλάς τους απεκάλυψε πως δεν ήταν αγιογράφος, όμως του εμφανίστηκε ο Άγιος Νεκτάριος σε κάποια περίοδο που ήταν στεναχωρημένος και κατ’ εντολή του αγιογραφούσε μικρές εικόνες με τη μορφή του Αγίου και τις έκανε δώρο. Όμως ο Άγιος Νεκτάριος του εμφανίστηκε και πάλι και του είπε να φτιάξει μια μεγάλη εικόνα με τη μορφή του, διότι θα έρθει μια Γερόντισσα που θα φτιάξει νέο μοναστήρι και θέλω να πάω εκεί να εγκατασταθώ, διότι αυτό το μοναστήρι θα τιμάται στο όνομά μου.

Από τότε η εικόνα αυτή που αγιογραφήθηκε με προτροπή του Αγίου Νεκταρίου από τον ανηψιό του, βρίσκεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή στο Τρίκορφο, που τόσο αγαπά και προστατεύει ο ίδιος ο Άγιος Νεκτάριος.

Εκτός από την θαυματουργή εικόνα του Αγίου, το μοναστήρι με θαυμαστό τρόπο απέκτησε και άλλα αντικείμενα του Αγίου Νεκταρίου τα οποία φυλάσσονται μέχρι και σήμερα στην Ιερά Μονή, όπως λείψανα του Αγίου, τεμάχιο από το ράσο του, τα γυαλιά του, το κομποσχοίνι του, τεμάχιο από πουκάμισο του Αγίου κ.α.

Είναι ο πιο λαοφιλής Άγιος μετά την Υπεραγία Θεοτόκο, την Μητέρα Παναγία μας, ο οποίος μεσιτεύει με χαρά στον Χριστό όσοι του ζητούν την βοήθειά του. Τα θαύματά του αμέτρητα ανά την οικουμένη. Η ταπείνωσή του και η υπομονή του στις συκοφαντίες που δέχτηκε, τον οδήγησαν στην αγιότητα και κοντά στον θρόνο του Θεού.

Η Εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Νεκτάριο στις 9 Νοεμβρίου. Ας έχουμε τις ευχές και ευλογίες του Αγίου Νεκταρίου.🟢🟢  Οποιοσδήποτε επιθυμεί να βοηθήσει την γυναικεία Ιερά Μονή Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου Τρικόρφου Δωρίδος μπορεί να επικοινωνήσει με τους εξής τρόπους:

Τηλέφωνο: +30 26340 44391

Fax:            +30 26340 44391

E-mail:          info@agiosnektarios-monastery.gr

E-mail:          agnektar@otenet.gr

* Ώρες λειτουργίας τηλεφώνου: 09:30-14:00 & 18:00–21:00.

Όλες οι ομιλίες του Γέροντα σε βιβλία που είναι ωφέλιμα για την ψυχή μας. Για παραγγελίες πατήστε εδώ: https://www.monastiriakokelari.gr/166/el/Vivlia--ebooks/

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης

Βlog http://www.gerontasnektarios.gr

Instagram https://www.instagram.com/geronnektarios/

Twitter https://twitter.com/GeronNektarios

Facebook Gerontas Nektarios Moulatsiotis https://www.facebook.com/GerontasNektarios/ 

YouTube https://www.youtube.com/GeronNektarios

#ΓέρονταςΝεκτάριοςΜουλατσιώτης, #Ομιλία, #Εκκλησία,

Σημειώσεις-όροι χρήσης: Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή. Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιoδήποτε λόγο χωρίς γραπτή άδεια.

Στα σχόλια μπορείτε να δημοσιεύετε την άποψη σας σχετικά με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το βίντεο. Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια όπου εντοπίζονται θα διαγράφονται. 


© Copyright: Ιερό Ανδρώο Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ

 
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here