Η Δευτέρα Παρουσία και οι δυο Πασχαλιές μαζί | Ρωτήστε τον Γέροντα

Η Δευτέρα Παρουσία και οι δυο Πασχαλιές μαζί. Τι είναι οι δυο πασχαλιές και κάθε πότε γίνεται αυτό το γεγονός; Οι δυο πασχαλιές είναι ένα γε...

Η Δευτέρα Παρουσία και οι δυο Πασχαλιές μαζί. Τι είναι οι δυο πασχαλιές και κάθε πότε γίνεται αυτό το γεγονός; Οι δυο πασχαλιές είναι ένα γεγονός κυριολεκτικό ή μεταφορικό; Ποιοι άγιοι μίλησαν για τις δυο πασχαλιές; Το γεγονός της Δευτέρας Παρουσίας είναι άγνωστο, όμως μέσα από τα γεγονότα που γίνονται παγκοσμίως και διαβάζοντας την Αγία Γραφή μπορούμε να μάθουμε που περίπου βρισκόμαστε.

Οι άγιοι που μίλησαν για τις δυο πασχαλιές μαζί, μίλησαν πριν από τον χωρισμό της εκκλησίας με το νέο και το παλαιό ημερολόγιο. Οι δυο πασχαλιές συμπίπτουν με το παλαιό ημερολόγιο και όχι με το νέο. Ιδιαιτέρως για το θέμα αυτό έχει μιλήσει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Ο Άγιος Κοσμάς χρησιμοποιούσε αυτή τη φράση, «δυο πασχαλιές μαζί», τη μια για την ελευθερία του γένους μας και το ποθούμενο θα έρθει όταν θα έρθουν δυο πασχαλιές μαζί. Πράγματι πολλά μέρη της πατρίδος μας ελευθερώθηκαν όταν συνέπεσαν δυο πασχαλιές μαζί, δηλαδή Πάσχα και 25η Μαρτίου με το παλαιό ημερολόγιο να εορτάζουν την ίδια ημέρα. Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και ταυτόχρονα την ίδια ημέρα να είναι και η εορτή του Πάσχα.

Τη δεύτερη πασχαλιά που χρησιμοποιούσε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός μέσα στις προφητείες του, θα δείτε ότι, όταν μιλάει για την Δευτέρα Παρουσία και περί Αντιχρίστου, λέει για το πότε θα έρθει το ποθούμενο και το ποθούμενο είναι πότε θα έρθει εκείνη η ημέρα, που θα ζήσουμε όλοι μαζί με τον Κύριο Ιησού Χριστό. Θα ανοίξει η πόρτα της Βασιλείας των Ουρανών και ο Παράδεισος και τότε δεν θα ξαναδούμε το θάνατο, δεν θα ξανά γευθούμε πόνο, θλίψεις και στεναχώριες. Μόνο χαρά, ευτυχία, ηρεμία, γαλήνη θα ζούμε μαζί με τον Χριστό μας. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός μιλά γι’ αυτή τη χαρά που θα ζήσουμε μαζί με τον Χριστό όταν θα έρθουν δυο πασχαλιές μαζί.

Το γεγονός αυτό με τις δυο πασχαλιές μαζί με το παλαιό πάντοτε ημερολόγιο συνέπεσε τελευταία φορά το 2018. Κάποιοι τότε έλεγαν ότι θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού μας πάνω στη γη. Μα και φυσικά κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο να γίνει, διότι δεν έχουν προηγηθεί πολλά γεγονότα από αυτά που αναφέρει η Αγία Γραφή και η Αποκάλυψη του Ιωάννη. Όλα όσα αναφέρει η Αγία Γραφή για την Δευτέρα Παρουσία θα γίνουν όλα στην ώρα τους χωρίς να γνωρίζει κανείς με ακρίβεια την ημέρα ή την ώρα. Ούτε καν οι άγγελοι στον ουρανό δεν γνωρίζουν. Από τα γεγονότα όμως μπορούμε να κατανοήσουμε σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε.

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός μίλησε για συγκεκριμένη ημερομηνία για την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας και αυτή είναι όταν θα έρθουν δυο πασχαλιές μαζί. Βέβαια δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν θα γίνει τότε όπως μας αναφέρει ο Άγιος. Το 2018 δεν έγινε και η επόμενη φορά που θα έχουμε δυο πασχαλιές μαζί με το παλαιό ημερολόγιο είναι το 2029. Άραγε τότε θα συμβεί κάτι; Θα είναι όντως η ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας; Θα σημαίνουν κάτι άλλο οι δυο πασχαλιές; Δεν γνωρίζουμε, αλλά ούτε μας αποκάλυψε ο Χριστός μας.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι, να βλέπουμε τα γεγονότα και με ποια ταχύτητα τρέχουν όπως περιγράφονται μέσα στην Αγία Γραφή. Το πως κινούνται όλοι αυτοί εναντίον του Χριστού και το πως προσπαθούν να φέρουν τον «σωτήρα» της ανθρωπότητας, που είναι ο αντίχριστος.

Τι μέλει γενέσθαι το 2029; Θα δούμε. Μέχρι τότε να γρηγορούμε και να ετοιμαζόμαστε πνευματικά. Να ζούμε κοντά στον Χριστό, η ζωή μας να πλημμυρίζει από Χριστό και όχι από ύλη. Μόνο αν είμαστε κοντά στον Χριστό θα γευθούμε αυτή την αιώνια χαρά και ευτυχία.

Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://bit.ly/2LgqqdN

Επεισόδιο 66

"Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ ΜΑΖΙ"
25 Δεκεμβρίου 2020

------------------------------------------------------------------

Όλες οι ομιλίες του Γέροντα σε βιβλία που είναι ωφέλιμα για την ψυχή μας. Για παραγγελίες πατήστε εδώ: https://www.monastiriakokelari.gr/166/el/Vivlia--ebooks/

-------------------------------------------------------------------

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης

(Άρθρα, απόψεις, ομιλίες, βίντεο, ηχητικά πολυμέσα, νέα, εκδηλώσεις, επικοινωνία με τον Γέροντα Νεκτάριο, θα τα βρείτε στα παρακάτω sites)

Βlog http://www.gerontasnektarios.gr

Instagram https://www.instagram.com/geronnektarios/

Twitter https://twitter.com/GeronNektarios

Facebook Gerontas Nektarios Moulatsiotis https://www.facebook.com/GerontasNektarios/ 

------------------------------------------------------------------

#ΓέρονταςΝεκτάριοςΜουλατσιώτης, #Ομιλία, #Εκκλησία,

Σημειώσεις-όροι χρήσης: Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή. Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιoδήποτε λόγο χωρίς γραπτή άδεια.

 

Στα σχόλια μπορείτε να δημοσιεύετε την άποψη σας σχετικά με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το βίντεο. Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια όπου εντοπίζονται θα διαγράφονται. 

 

© Copyright: Ιερό Ανδρώο Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ

Όνομα

Άρθρα - Δηλώσεις,338,Βίοι Αγίων,16,Δευτέρα Παρουσία,15,Έσχατες ημέρες,13,Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου,31,Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ,141,κάρτα πολίτη,23,Μητρόπολη Φωκίδος,23,Νέα,545,Ομιλίες βίντεο,785,Ομιλίες mp3,44,Παλαιά Διαθήκη,28,σημεία των καιρών,27,books,4,evaggelio,10,karta-politi,24,news,92,saints,20,simeia-kairon,19,speak-nektarios,1,thaumasta-simeia,60,video,186,
ltr
item
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Η Δευτέρα Παρουσία και οι δυο Πασχαλιές μαζί | Ρωτήστε τον Γέροντα
Η Δευτέρα Παρουσία και οι δυο Πασχαλιές μαζί | Ρωτήστε τον Γέροντα
https://i.ytimg.com/vi/lqpXd_Qx_J4/hqdefault.jpg
https://i.ytimg.com/vi/lqpXd_Qx_J4/default.jpg
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης
https://www.gerontasnektarios.gr/2020/12/blog-post_29.html
https://www.gerontasnektarios.gr/
https://www.gerontasnektarios.gr/
https://www.gerontasnektarios.gr/2020/12/blog-post_29.html
true
6672002764522729235
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΟΛΑ Περισσότερα Reply Cancel reply Delete Από Αρχική PAGES POSTS View All ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ARCHIVE Αναζήτηση ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάϊος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάϊος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Χθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content