15 Δεκεμβρίου: Ο Άγιος Ελευθέριος έγινε Δεσπότης 20 ετών

15 Δεκεμβρίου: Ο Άγιος Ελευθέριος έγινε Δεσπότης 20 ετών. Ο Άγιος Ελευθέριος γεννήθηκε στη Ρώμη τον 2ο μ.Χ. αιώνα. Σε μικρή ηλικία έμεινε ορφανός από πατέρα και τον ανέθρεψε η μητέρα του η Αγία Ανθία που πίστευε στον Χριστό. Επίσης  τον εμπιστεύθηκε στον Επίσκοπο Ρώμης Ανίκητο για να ολοκληρώσει τη μόρφωσή του.

Ο Άγιος Ελευθέριος σε ηλικία 15 ετών χειροτονήθηκε διάκονος και σε ηλικία 17 ετών χειροτονήθηκε ιερέας. Στην ηλικία μόλις των 20 ετών ο πάπας Ρώμης τον διόρισε Επίσκοπο Ιλλυρικού περιοχή που βρίσκεται στη σημερινή Δαλματία.

Η φήμη του Αγίου Ελευθερίου όλο και μεγάλωνε και επιτελούσε πολλά θαύματα στο όνομα του Ιησού Χριστού. Ο αυτοκράτορας της περιοχής μαθαίνοντας όλα αυτά για τον Άγιο Ελευθέριο διέταξε να τον συλλάβουν. Ο αυτοκράτορας τον ανέκρινε και ο Άγιος Ελευθέριος γενναίος παρέμεινε ακλόνητος στην πίστη του στον Χριστό.

Ο Άγιος Ελευθέριος υπέστη πολλά μαρτύρια και εν τέλει τον διέσωσε Άγγελος Κυρίου και κατέφυγε στις κορυφές ενός βουνού. Κυνηγοί ανακάλυψαν τον Άγιο Ελευθέριο και ο Άγιος συνελήφθη και εστάλη στην Ρώμη. Ο Άγιος Ελευθέριος έλαβε το στέφανο του μαρτυρίου με αποκεφαλισμό.

Ο Άγιος Ελευθέριος που τιμάται η μνήμη του 15 Δεκεμβρίου είναι προστάτης για τις εγκυμονούσες γυναίκες ώστε να έχουν εύκολο τοκετό.

 

Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2LgqqdN

Ομιλία Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη με θέμα:

"15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Ο ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΕΓΙΝΕ ΔΕΣΠΟΤΗΣ 20 ΕΤΩΝ"

 


14 Δεκεμβρίου 2021

-------------------------------------------------------------------------------

🟢🟢 Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να μας στείλετε τα ονόματα υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως στην ειδική φόρμα, ώστε να τα μνημονεύσουμε: https://www.gerontasnektarios.gr/p/blog-page_21.html 

-------------------------------------------------------------------------------  

🟢🟢 Εσείς που επιθυμείτε να προσφέρετε κάποια χρήματα για την αγορά προσφόρου, νάματος, θυμιάματος, ελαίου, κλπ. ή κάποια δωρεά για την Ιερά Μονή μπορείτε με τους εξής δυο τρόπους: 

1) Εθνική Τράπεζα: ΙΒΑΝ:GR54 0110 4260 0000 4260 0225 439 δικαιούχος: Ιερόν Ανδρώον Ησυχαστήριον Αγίων Αυγουστίνου & Σεραφείμ για καταθέσεις από το εξωτερικό κωδικός SWIFT -BIC: ETHNGRAA ή σε διαφορετική περίπτωση: ETHNGRAAXXX 

2) PayPal: iahas@yahoo.com

-------------------------------------------------------------------------------

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης

(Άρθρα, απόψεις, ομιλίες, βίντεο, ηχητικά πολυμέσα, νέα, εκδηλώσεις, επικοινωνία με τον Γέροντα Νεκτάριο, θα τα βρείτε στα παρακάτω sites)

Βlog http://www.gerontasnektarios.gr

Instagram https://www.instagram.com/geronnektarios/

Twitter https://twitter.com/GeronNektarios

Facebook Gerontas Nektarios Moulatsiotis https://www.facebook.com/GerontasNektarios/ 

YouTube https://www.youtube.com/GeronNektarios

-------------------------------------------------------------------------------

#ΓέρονταςΝεκτάριοςΜουλατσιώτης, #Ομιλία, #Εκκλησία,

Σημειώσεις-όροι χρήσης: Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή. Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιoδήποτε λόγο χωρίς γραπτή άδεια.

Στα σχόλια μπορείτε να δημοσιεύετε την άποψη σας σχετικά με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το βίντεο. Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια όπου εντοπίζονται θα διαγράφονται. 

© Copyright: Ιερό Ανδρώο Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ