Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Συγκλονιστική Ανάσταση στο μοναστήρι με το μεγαλύτερο καμπαναριό στον κόσμο


Όπως σε όλη την οικουμένη εορτάστηκε η εορτή των εορτών, έτσι με κατάνυξη κατά τη μοναστηριακή τάξη εορτάστηκε η χαρμόσυνη εορτή της Αναστάσεως του Χριστού στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ στο Τρίκορφο της Φωκίδος.

Ο Καθηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης ήταν προεξάρχων της εορτής. Αρχικά έγινε υποδοχή του Αγίου Φωτός στην είσοδο του Ησυχαστηρίου που προσκόμισε η Καθηγουμένη του γυναικείου Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου Δωρίδος, Γερόντισσα Μόνικα.

Εν συνεχεία με πομπή μεταφέρθηκε το Άγιο Φως στο ομοίωμα του Παναγίου Τάφου που υπάρχει στον αύλειο χώρο του Ησυχαστηρίου, απ’ όπου ο Γέροντας Νεκτάριος έδωσε το Άγιο Φως στους αδελφούς και στους πιστούς.

Έπειτα μετέβησαν μπροστά από το Καθολικό του Ησυχαστηρίου όπου ο Γέροντας ανήγγειλε το χαρμόσυνο γεγονός της Αναστάσεως «Χριστός ανέστη», με τη συνοδεία των χαρμόσυνων ήχων από το μεγαλύτερο καμπαναριό στον κόσμο με τις 62 καμπάνες και τα 400 σήμαντρα.

Ακολούθησε η αναστάσιμη Θεία Λειτουργία και τέλος η πασχαλινή μοναστηριακή τράπεζα.

Χριστός ανέστη χαρά μου!

 

Εκ του Ιερού Ησυχαστηρίου

Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος

 

 

 

 
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here